Hoe Maak Je Een Foto Duidelijk In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Duidelijk In Photoshop
Hoe Maak Je Een Foto Duidelijk In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Foto Duidelijk In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Foto Duidelijk In Photoshop
Video: СОЧНОЕ ФОТО В PHOTOSHOP 2024, Maart
Anonim

Probeer een van de meest populaire technieken om je foto te verscherpen. Hiermee kunt u voorkomen dat er kleurhalo's verschijnen die verschijnen wanneer de scherpte van het beeld sterk wordt verhoogd. Dit kan de helderheid van de foto in grotere mate verbeteren.

Hoe maak je een foto duidelijk in Photoshop
Hoe maak je een foto duidelijk in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding die u wilt bewerken in Photoshop. Tijdens het verscherpen van een foto is het noodzakelijk dat de beeldschaal 100% is. Dubbelklik hiervoor op het gereedschap Schalen. Kijk naar de cijfers naast de bestandskop en zorg ervoor dat deze 100% geschaald is.

Stap 2

Stel de afbeelding in op de Lab-modus. Ga hiervoor naar het hoofdmenu-item Afbeelding - Modus - Lab. Visueel gebeurt er niets met de foto.

Stap 3

Open het palet Kanalen (hoofdmenu-item Venster - Kanalen). Je ziet de volgende kanalen: Lichtheid (het kanaal is verantwoordelijk voor de helderheid van het beeld), a en b (deze kanalen bevatten kleurgegevens). Activeer het kanaal Lichtheid om de afbeeldingsdetails te scheiden van de kleurgegevens. Hierdoor kan de verscherpingstechniek alleen worden toegepast op de details in de foto, zonder dat er kleurhalo's verschijnen. Het beeld wordt een tijdje zwart-wit.

Stap 4

Pas een filter toe waarmee u het verscherpingsproces flexibel kunt regelen (hoofdmenuopdracht Filter - Verscherpen - Randen verscherpen). In het filterdialoogvenster kunt u bijvoorbeeld de volgende parameters instellen: Effect - 85, Radius - 1, Threshold - 4. Dit filter kan meerdere keren worden toegepast als het resultaat na de eerste toepassing niet erg bij u past.

Stap 5

Activeer het zeeotterlab, daarna wordt de afbeelding weer full colour.

Stap 6

Als je daardoor toch niet helemaal tevreden bent met de mate van beeldscherpte, pas dan het filter Randen verscherpen weer met dezelfde instellingen toe. Gebruik hiervoor de sneltoets Ctrl + F.

Stap 7

Voordat u de afbeelding opslaat, converteert u deze terug naar het kleurmodel waarin deze oorspronkelijk was (Afbeelding - Modus …).

Aanbevolen: