Hoe Djvu-bestanden Af te Drukken

Inhoudsopgave:

Hoe Djvu-bestanden Af te Drukken
Hoe Djvu-bestanden Af te Drukken

Video: Hoe Djvu-bestanden Af te Drukken

Video: Hoe Djvu-bestanden Af te Drukken
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Djvu is een populair formaat voor het distribueren van gescande documenten. Eén bestand met de extensie.djvu bevat verschillende afbeeldingen die kunnen worden afgedrukt met gespecialiseerde hulpprogramma's. Om dit te doen, moet u het juiste programma installeren en de functies ervan gebruiken.

Hoe djvu-bestanden af te drukken
Hoe djvu-bestanden af te drukken

instructies:

Stap 1

Download en installeer een programma om djvu-bestanden te bekijken en af te drukken. Niet alle toepassingen om met dit formaat te werken hebben de functie om afbeeldingen op papier uit te voeren, en daarom is het onder alle hulpprogramma's de moeite waard om WinDJView en DjVu Solo te noemen. Het eerste programma is in staat om het gewenste fragment direct af te drukken, terwijl het tweede het gewenste document vooraf in afbeeldingen converteert en met standaard systeemtools naar de printer kan worden uitgevoerd.

Stap 2

Voer het geïnstalleerde hulpprogramma uit via een snelkoppeling op het bureaublad of een item in het menu "Start". Selecteer in het venster dat verschijnt de optie Bestand - Openen en geef het pad op naar het bestand dat u wilt afdrukken.

Stap 3

Gebruik het gedeelte Bestand - Afdrukken van het programma om djvu af te drukken. Pas het aantal exemplaren aan dat u wilt afdrukken en klik op de knop Afdrukken.

Stap 4

Als het djvu-bestand van nogal lage kwaliteit is of als u het bestand vóór de procedure wilt bewerken, moet u het eerst converteren. Download en installeer elk hulpprogramma om djvu naar pdf te converteren. Van alle hulpprogramma's kan DjView of DoPDF worden opgemerkt.

Stap 5

Open het document in het geselecteerde programma en selecteer de conversiesectie of het item "Bestand" - "Opslaan als …". Selecteer in de lijst met beschikbare formaten pdf en geef de locatie op om het bestand op te slaan.

Stap 6

Gebruik OCR-programma's om pdf naar tekst om te zetten voor bewerking, waaronder u ABBYY Fine Reader kunt selecteren. U kunt ook gratis services gebruiken om pdf naar txt of docx (doc) te converteren. Op deze bronnen moet u meestal het pad naar het pdf-bestand specificeren en wachten tot het vereiste document is geconverteerd naar een handiger formaat om te bewerken.

Stap 7

Open het resulterende bestand in een teksteditor Microsoft Word en wijzig de opmaak van het document indien nodig. Ga daarna naar het gedeelte "Afdrukken", waar u de gewenste opties voor het uitvoeren van het document naar de printer instelt. Klik op de knop Afdrukken.

Aanbevolen: