Het Afdruksubsysteem Inschakelen

Inhoudsopgave:

Het Afdruksubsysteem Inschakelen
Het Afdruksubsysteem Inschakelen

Video: Het Afdruksubsysteem Inschakelen

Video: Het Afdruksubsysteem Inschakelen
Video: Afdrukken vanaf een smartphone inschakelen (Android) - 1/2 (GM2000 series) 2024, April
Anonim

Het afdruksysteem van het besturingssysteem van de pc kan beschadigd raken nadat een virus de pc heeft geïnfecteerd. Dit komt tot uiting in het volgende: als u een bestand probeert af te drukken, verschijnt er een bericht op het scherm waarin staat dat het afdruksubsysteem niet beschikbaar is.

Het afdruksubsysteem inschakelen
Het afdruksubsysteem inschakelen

Noodzakelijk

een computer met internettoegang

instructies:

Stap 1

Start Windows Taakbeheer (klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer het juiste item, gebruik de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Del of klik op "Start" - "Uitvoeren" - voer het commando Taskmgr in en klik op "OK"). Ga naar het tabblad "Processen", zoek onder hen de bestanden spoolsvv.exe en spooldr.exe, klik met de rechtermuisknop op de bestandsnaam, selecteer "Stop". Dit helpt het afdruksubsysteem te herstellen.

Stap 2

Voer een volledige scan van uw computer uit met een antivirusprogramma om het afdruksubsysteem in te schakelen. Ga bijvoorbeeld naar https://www.freedrweb.com/download+cureit+free/?lng=en en download een gratis antivirusprogramma. Voer in de veilige modus het gedownloade bestand uit en selecteer volledige scan. Wacht tot het einde, verwijder alle gevonden kwaadaardige objecten.

Stap 3

Ga naar de Windows-map, zoek en verwijder de bestanden spoolsvv.exe en spooldr.exe. Deze bestanden zijn meestal verborgen of systeembestanden. Om ze weer te geven, gaat u naar het menu "Extra", selecteert u de opdracht "Mapopties". Selecteer op het tabblad "Weergave" het selectievakje "Inhoud van systeemmappen weergeven".

Stap 4

Voer de opdracht msconfig uit in de opdrachtregel, selecteer in het geopende venster het tabblad "Opstarten". Schakel de selectievakjes uit voor de items die u in stap drie hebt verwijderd. Klik OK. Om vervolgens het afdruksysteem aan te sluiten, gaat u naar het hoofdmenu, selecteert u "Instellingen" - "Configuratiescherm" - "Administratieve hulpmiddelen" - "Services".

Stap 5

Vind de "Print Spooler" -service ertussen. Bel het coördinatorvenster. Klik op "Start", stel het opstarttype in op "Auto", voer in het veld "Uitvoerbaar bestand" C: /WINDOWS/system32/spoolsv.exe in. Klik OK. Start Register-editor - Start - Uitvoeren - typ Regedit - OK. Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM / CurrentControlSet / Services / Spooler. Zoek daar de ImagePath-parameter - de REG_EXPAND_SZ-waarde moet de vorm% SystemRoot% / system32 / spoolsv.exe hebben.

Aanbevolen: