Hoe Een Exe-bestand Te Lezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Exe-bestand Te Lezen
Hoe Een Exe-bestand Te Lezen

Video: Hoe Een Exe-bestand Te Lezen

Video: Hoe Een Exe-bestand Te Lezen
Video: Hoe een beschadigd Excel-bestand te repareren 2024, April
Anonim

Windows-besturingssysteembestanden zijn onderverdeeld in typen, afhankelijk van het uitvoerbare programma, het doel van het bestand en nog veel meer. Deze scheiding wordt geïmplementeerd in de vorm van verschillende bestandsindelingen, anders hun extensies. De bestandsextensie wordt weergegeven als de laatste drie (soms meer of minder) tekens in de bestandsnaam.

Hoe een exe-bestand te lezen
Hoe een exe-bestand te lezen

Noodzakelijk

Basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Bestanden met de extensie ".exe" zijn uitvoerbare bestanden (bijvoorbeeld verschillende programma's). Uitvoerbare bestanden (anders - toepassingen) vereisen geen extra serviceprogramma's. Ze openen zichzelf direct na de lancering. Dergelijke bestanden kunnen niet worden gewijzigd, omdat de toepassing gecompileerde programmacode is die rechtstreeks op een pc wordt uitgevoerd. Om zo'n bestand te starten, hoeft u er alleen maar op te dubbelklikken met de linkermuisknop. Of klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de regel "Openen" (in sommige gevallen de regel "Uitvoeren").

Stap 2

Als je met ".exe"-bestanden werkt, moet je heel voorzichtig zijn, omdat deze extensie vaak virussen verbergt die, onder het mom van onschadelijke en meestal bekende programma's, ernstige schade aan je computer toebrengen wanneer ze worden gestart. Onlangs zijn virussen wijdverspreid geworden met namen en pictogrammen van mappen die u bekend voorkomen, maar die tegelijkertijd de extensie ".exe" hebben. Deze virussen vormen een ernstige bedreiging voor de veiligheid van uw computer en vernietigen het besturingssysteem van binnenuit.

Aanbevolen: