Toegang Krijgen Tot Een ActiveX-object

Inhoudsopgave:

Toegang Krijgen Tot Een ActiveX-object
Toegang Krijgen Tot Een ActiveX-object

Video: Toegang Krijgen Tot Een ActiveX-object

Video: Toegang Krijgen Tot Een ActiveX-object
Video: ActiveX Object With MstGrid 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee soorten besturingselementen in Microsoft Office Excel: formulierbesturingselementen en ActiveX-besturingselementen. Deze laatste zijn onafhankelijke softwarecomponenten die vanuit Excel worden aangeroepen. Ze kunnen omgaan met webscripts en VBA-macro's.

Toegang krijgen tot een ActiveX-object
Toegang krijgen tot een ActiveX-object

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-toepassing geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Om toegang te krijgen tot ActiveX-besturingselementen, moet u Excel configureren om het tabblad Ontwikkelaars weer te geven. U kunt dit als volgt doen: klik op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster, klik in het onderste deel van het contextmenu op de Excel-opties-knop.

Stap 2

Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend, selecteer het gedeelte "Algemeen" erin. Zet in de groep "Basisopties voor het werken met Excel" de markering in het veld "Toon tabblad Ontwikkelaars op het lint". Klik op de OK-knop onderaan het venster om de nieuwe instellingen op te slaan.

Stap 3

Om een ActiveX-object te maken, gaat u naar het tabblad Ontwikkelaars en selecteert u het gedeelte Besturingselementen op de werkbalk. Klik op de miniatuurknop "Invoegen". Het contextmenu wordt uitgevouwen. Selecteer in de groep "ActiveX-besturingselementen" een van de objecten (veld, keuzerondje, lijst, enzovoort) door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 4

De cursor verandert van uiterlijk. Gebruik de kruisvormige aanwijzer om uw object op maat te maken terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Als u klaar bent met maken, laat u het los. Wanneer u een van de ActiveX-besturingselementen op de werkbalk selecteert, gaat Excel automatisch naar de ontwerpmodus. Het is in deze modus dat de besturingselementen die op het blad zijn geplaatst, kunnen worden bewerkt.

Stap 5

Verplaats de cursor naar het object, selecteer het en klik met de rechtermuisknop op de selectie. Selecteer in het contextmenu het item "Objectformaat". Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u eigenschappen kunt configureren en de grootte van het object kunt instellen en het tegen wijzigingen kunt beschermen. Het tabblad Web wordt gevuld wanneer u van plan bent een boek of blad als webpagina te gebruiken.

Stap 6

Om toegang te krijgen tot de attributen van een ActiveX-object, verplaatst u de cursor ernaartoe en dubbelklikt u met de linkermuisknop. Het venster Eigenschappen wordt beschikbaar. Het is verantwoordelijk voor de kenmerken van het object. Als u niet tevreden bent met de standaard objecteigenschappen, kunt u deze in dit venster wijzigen.

Stap 7

Onthoud dat u alleen toegang kunt krijgen tot een ActiveX-object en het kunt bewerken zoals u wilt als de ontwerpmodus is ingeschakeld. In de normale modus fungeert het object als een functioneel bedieningselement - de knop wordt ingedrukt, de schuifbalk wordt aangepast, enz. Het in- en uitschakelen van de ontwerpmodus vindt plaats wanneer u op de miniatuurknop met dezelfde naam in het gedeelte "Besturingselementen" klikt.

Aanbevolen: