Hoe Ga Je Naar Dos

Inhoudsopgave:

Hoe Ga Je Naar Dos
Hoe Ga Je Naar Dos

Video: Hoe Ga Je Naar Dos

Video: Hoe Ga Je Naar Dos
Video: Эстер Перель: Секрет поддержания страсти в длительных отношениях 2024, April
Anonim

De laatste officiële versie van het MS-DOS-schijfbesturingssysteem werd uitgebracht in 2000, maar moderne Windows-distributies hebben dit besturingssysteem niet. Als gedeeltelijke imitatie van DOS-commando's voldoende is om uw doelen te bereiken, kunt u de commandoregelemulator gebruiken, die nog steeds in Windows staat.

Hoe ga je naar dos
Hoe ga je naar dos

instructies:

Stap 1

Om toegang te krijgen tot de opdrachtregelinterface, moet u eerst de Windows Startup Dialog openen. Dit kan door het hoofdmenu op de "Start"-knop te openen (met de WIN-toets of met de muis) en daarin de regel "Uitvoeren" te selecteren. U kunt ook de sneltoetsen WIN + R gebruiken.

Stap 2

Typ in het dialoogvenster de opdracht van drie letters - cmd. Druk vervolgens op de Enter-toets of klik op de knop "OK". Hiermee wordt een terminalvenster voor de opdrachtregelinterface geopend.

Stap 3

Om erachter te komen welke DOS-commando's voor u beschikbaar zijn in deze emulator, typt u help en drukt u op Enter. Het terminalvenster drukt de opdrachtnamen en uitleg af.

Stap 4

Er is nog een mogelijkheid om het schijfbesturingssysteem te gebruiken - in moderne versies van het besturingssysteem is er nog steeds de mogelijkheid om opstartbare MS-DOS-diskettes te maken. Met zijn hulp kunt u DOS OS laden in plaats van Windows OS. Als u een diskette hebt en er is een diskettestation op uw computer geïnstalleerd, dan moet u eerst de bestandsbeheerder (Explorer) starten in Windows OS. Dit doet u door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" of door op de sneltoets CTRL + E te drukken.

Stap 5

Plaats vervolgens de diskette en klik in de verkenner met de rechtermuisknop op het schijfstationpictogram. Selecteer in het contextmenu de regel "Formaat".

Stap 6

Er wordt een venster geopend met de instellingen voor deze bewerking en de onderste regel is het opschrift "Maak een opstartbare MS-DOS-schijf". Vink het selectievakje ernaast aan en laat de rest van de instellingen ongewijzigd. Klik vervolgens op de knop "Start" om de procedure te starten.

Stap 7

U hebt nu een opstartbare diskette met de bestanden van het besturingssysteem op de schijf. Het enige dat overblijft is om de computer opnieuw op te starten door het BIOS in te stellen om op te starten vanaf de diskettelezer. Hierdoor kun je werken in de MS DOS-omgeving.

Aanbevolen: