Hoe De Lokale Schijf Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Lokale Schijf Te Wijzigen
Hoe De Lokale Schijf Te Wijzigen

Video: Hoe De Lokale Schijf Te Wijzigen

Video: Hoe De Lokale Schijf Te Wijzigen
Video: How To Dynamics 365 Business Central Aanpassen rapporten en lay outs 2024, Mei
Anonim

De systeemschijf is de partitie van de harde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Het wijzigen van het systeem en het wijzigen van lokale schijven kan nodig zijn wanneer u geheugen op de harde schijf opnieuw moet toewijzen tussen partities. Of u moet uw harde schijf opdelen in meer partities dan er beschikbaar zijn. Het wijzigen van de systeemschijf, de parameters ervan, het toewijzen van een nieuwe naam of het vergroten van het geheugen is onmogelijk zonder Windows opnieuw te installeren.

Hoe de lokale schijf te wijzigen
Hoe de lokale schijf te wijzigen

Noodzakelijk

Computer, schijf met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Plaats de schijf met het Windows-besturingssysteem in het station van uw pc, start de computer opnieuw op en druk op de F5-toets tijdens het herstartproces (als het niet werkt, dan F8). Daarna wordt u naar het menu gebracht voor het selecteren van de bron van het opstarten van het besturingssysteem. Selecteer dvd/cd-rom. De standaard is "E". Druk op "Enter" en wacht tot de schijf begint te draaien en druk vervolgens op een willekeurige toets. De voorbereidingen voor het installeren van Windows beginnen.

Stap 2

Vervolgens komt u in een menu waar u de harde schijf kunt manipuleren. Gebruik de pijlen op het toetsenbord, selecteer eerst de sectie "C" en druk op "D", de sectie wordt verwijderd, selecteer vervolgens alle secties en verwijder ze. Nu kunt u nieuwe lokale schijven maken en hun parameters wijzigen.

Stap 3

Selecteer de optie Verborgen regio en druk op de C-toets. Selecteer de hoeveelheid geheugen voor de nieuwe lokale schijf. Dit is het systeemstation waarop Windows wordt geïnstalleerd. De volgende schijven zijn lokaal. Op deze manier kunt u het vereiste aantal lokale schijven maken en de hoeveelheid geheugen voor elke schijf selecteren. Zorg ervoor dat u al het geheugen van de harde schijf gebruikt. Als je een harde schijf hebt, bijvoorbeeld 300 GB, en je hebt twee schijven gemaakt met een totale capaciteit van 100 GB, dan is de rest van het geheugen niet toegankelijk.

Stap 4

Vervolgens moet u het installatieproces van "Windows" starten op de allereerste lokale schijf "C" die u hebt gemaakt en vervolgens op "Enter" drukken. Het systeem zal opmaak voorstellen, u gaat akkoord. Installeer vervolgens "Windows" volgens de aanwijzingen van de "Installatiewizard". Na het installeren van Windows worden nieuwe lokale stations weergegeven in Deze computer.

Aanbevolen: