Hoe Een Datum Op Een Foto Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Datum Op Een Foto Te Zetten
Hoe Een Datum Op Een Foto Te Zetten

Video: Hoe Een Datum Op Een Foto Te Zetten

Video: Hoe Een Datum Op Een Foto Te Zetten
Video: Tip voor het automatisch aanmaken van de datum in Lightroom 2024, Mei
Anonim

Soms komt het voor dat je bent vergeten de weergave van de datum en tijd van de foto in te stellen in de camera-instellingen. Dit kan ertoe leiden dat er na enige tijd op de harde schijf van uw computer verloren foto's worden gemaakt op een onbekend tijdstip. Maar raak niet van tevoren boos. De datum kan altijd worden ingesteld in Adobe Photoshop.

Hoe een datum op een foto te zetten
Hoe een datum op een foto te zetten

instructies:

Stap 1

Download en installeer Adobe Photoshop als dit nog niet op uw pc is geïnstalleerd. Voer deze applicatie uit. Open de gewenste foto. Klik hiervoor op "Bestand" en vervolgens op "Openen". U kunt de sneltoets Ctrl + O gebruiken. Om de foto te dateren, selecteert u het menu-item "Tekst". Het staat aan de linkerkant, in de werkbalk. Klik er één keer op met de linkermuisknop.

Stap 2

Klik vervolgens op de plaats van de foto waar u de datum wilt markeren. Er verschijnt een knipperende cursor. Voer de gewenste datum in met behulp van het toetsenbord. Onder het bestandsmenu bevindt zich het paneel met tekstkenmerken. Gebruik het om het lettertype, de kleur, de stijl en andere parameters van de tekst te wijzigen. Selecteer de tekst voordat u deze bewerkt.

Stap 3

Zoek de knop aan de linkerkant van het paneel om tekst van horizontaal naar verticaal te schakelen. U heeft deze nodig als u de datum op de foto op een onopvallende plaats verticaal ten opzichte van de hoofdafbeelding wilt plaatsen. U kunt ook de functie "Tekst verdraaien" gebruiken, die het komische en frivole contouren geeft. Klik hiervoor op de knop met de doorgestreepte letter T. Zoek in het paneel met tekstkenmerken twee knoppen. De ene toont een doorgestreepte cirkel, de andere een vinkje. De eerste dient om de laatste wijzigingen ongedaan te maken, de tweede - om ze te accepteren.

Stap 4

Sla het bestand op nadat u de datum op de foto hebt ingesteld. Om dit te doen, klikt u op het menu "Bestand" en selecteert u vervolgens "Opslaan als". Voer een naam in voor de foto en geef deze een jpeg-extensie, aangezien alle Adobe Photoshop-projecten standaard worden opgeslagen in psd-indeling. Als u niet tevreden bent met de positie van het label, maar u bent tevreden met alle tekstparameters, dan kunt u het eenvoudig verplaatsen met het gereedschap Verplaatsen. Zoek het op de werkbalk, houd de tekst ingedrukt en verplaats het naar een nieuwe locatie.

Aanbevolen: