Hoe Lettertypen Te Downloaden In Korel

Inhoudsopgave:

Hoe Lettertypen Te Downloaden In Korel
Hoe Lettertypen Te Downloaden In Korel

Video: Hoe Lettertypen Te Downloaden In Korel

Video: Hoe Lettertypen Te Downloaden In Korel
Video: Corel draw free fonts how to install and use Urdu/Hindi 2024, Mei
Anonim

De grafische editor CorelDRAW biedt de mogelijkheid om tekst in te voeren. Lettertypen in verschillende stijlen helpen uw document aantrekkelijker en thematisch te maken. Nieuwe lettertypen zijn zowel in collecties als als individuele voorbeelden te vinden. Ze kunnen op schijven worden gebrand of in een grote verscheidenheid op internet worden aangeboden. Nadat de gebruiker een geschikt lettertype heeft gevonden, moet het deze in Corel laden.

Hoe lettertypen te downloaden in Korel
Hoe lettertypen te downloaden in Korel

instructies:

Stap 1

Lettertypen voor tekst- en afbeeldingseditors worden op dezelfde manier geladen. Feit is dat bijna alle programma's die tekstinvoer bieden, bij het kiezen van een lettertype, verwijzen naar dezelfde bestanden op de computer. Daarom maakt het niet uit voor welke toepassing u lettertypen wilt downloaden: CorelDRAW, Adobe Photoshop of Paint.net.

Stap 2

Als u de lettertypen als archief van internet hebt gedownload, pak de bestanden dan uit in een aparte map. Onthoud de map waarin u ze hebt opgeslagen. De lettertypen in uw map moeten de extensie.ttf of.otf hebben. Op schijven met verzamelingen zijn lettertypen in de regel al klaar voor installatie en vereisen ze geen aanvullende voorbereidende acties van de gebruiker.

Stap 3

Er zijn verschillende manieren om lettertypen te installeren. Eerste manier: ga naar de map waar uw lettertypen zijn opgeslagen. Selecteer het gewenste lettertype met de linkermuisknop en kopieer het naar het klembord op een van de beschikbare manieren (met de rechtermuisknop, toetsenbordtoetsen of opdrachten in de bovenste menubalk van de map).

Stap 4

Roep via het menu "Start" het "Configuratiescherm" op. In de categorie Uiterlijk en thema's aan de linkerkant van het venster, in de See ook "klik met de rechtermuisknop op de link" Lettertypen "- een nieuw venster wordt geopend. Als het "Configuratiescherm" een klassiek uiterlijk heeft, selecteert u meteen het pictogram "Lettertypen". Klik met de rechtermuisknop ergens in het venster en plak de lettertypen die u zojuist van het klembord hebt gekopieerd in de map Lettertypen.

Stap 5

Een andere manier: open het "Fonts"-pakket volgens de methode die in de vierde stap is beschreven. Selecteer in het menu Bestand de opdracht Lettertype installeren. Selecteer in het dialoogvenster Lettertypen toevoegen dat wordt geopend het station waarop u uw lettertypen hebt opgeslagen. Dubbelklik in het veld "Mappen" met de linkermuisknop op de map die de lettertypen bevat.

Stap 6

Selecteer in het vak Lettertypelijst het lettertype dat u wilt toevoegen. Als u de volledige verzameling lettertypen in de map wilt toevoegen, klikt u op de knop "Alles selecteren". Klik op de knop OK in de rechterbovenhoek van het venster. De geselecteerde lettertypen worden toegevoegd. Start Corel en stijl de tekst naar wens.

Stap 7

Sommige nieuwere versies van CorelDRAW hebben problemen gehad met de correcte weergave van lettertypen. Om deze situatie op internet te corrigeren, kunt u een hulpprogramma vinden dat de editor helpt om het lettertype correct te "lezen". Wanneer u met deze tool werkt, wordt het lettertype in het venster van het programma zelf geladen. Als u het hulpprogramma hebt geïnstalleerd, volgt u de instructies om ermee te werken.

Aanbevolen: