Lettertypen Opslaan In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lettertypen Opslaan In Photoshop
Lettertypen Opslaan In Photoshop

Video: Lettertypen Opslaan In Photoshop

Video: Lettertypen Opslaan In Photoshop
Video: How To Add Fonts In Photoshop 2024, Mei
Anonim

Lettertypen in de grafische editor Adobe Photoshop worden niet alleen gebruikt voor het plaatsen van eventuele inscripties op de afbeelding. Sommige speciale lettertypen bevatten in plaats van letters bijvoorbeeld framesets, bedrijfslogo's, verkeersborden of zelfs stripfiguren. U kunt dergelijke lettertypen op dezelfde manier gebruiken als standaardlettertypen en het toevoegen van een nieuw lettertype aan de Photoshop-collectie is niet moeilijk.

Lettertypen opslaan in Photoshop
Lettertypen opslaan in Photoshop

instructies:

Stap 1

Om een extra lettertype in Adobe Photoshop te installeren, is de grafische editor zelf niet nodig, dus u hoeft deze niet eens te starten. Als u een van de nieuwste versies van Windows gebruikt - Vista of Seven - is de eenvoudigste manier om alle noodzakelijke bewerkingen uit te voeren het standaard bestandsbeheer - "Explorer" te gebruiken. Start deze applicatie door te dubbelklikken op het "Computer"-object op het systeembureaublad.

Stap 2

Navigeer door de mappenboom in het linkerdeelvenster van de toepassing naar de map waar het lettertypebestand is opgeslagen en klik er met de rechtermuisknop op. Het contextmenu, dat als resultaat op het scherm verschijnt, voor alle bestanden met lettertype-extensies (ttf, otf) bevat een extra item - "Installeren". Selecteer het en de procedure kan als voltooid worden beschouwd.

Stap 3

In eerdere versies van Windows is het beter om de standaardmethode voor het installeren van lettertypen te gebruiken - via een van de onderdelen van het Configuratiescherm. Vouw het hoofdmenu van het besturingssysteem uit en start dit paneel door het item met deze naam te selecteren. Klik in het geopende venster eerst op de link "Vormgeving en thema's" en vervolgens - "Lettertypen". Er wordt een nieuw venster geopend, waar u in verschillende velden eerst de schijf moet selecteren die het bestand met het nieuwe lettertype bevat, vervolgens de map en vervolgens de naam van het lettertype - na het scannen van de map verschijnt deze in het bovenste veld van het raam. Als u meerdere lettertypen moet installeren, selecteert u ze allemaal. Klik vervolgens op OK en het installatieproces zal beginnen. Na voltooiing komt het nieuwe lettertype beschikbaar in de grafische editor.

Stap 4

Wanneer Adobe-programma's op een computer zijn geïnstalleerd, creëren ze een aparte opslag op de systeemschijf, die alleen wordt gebruikt door de applicaties van deze fabrikant. Er is ook een speciale map voor lettertypen in deze repository. Als u van plan bent het nieuwe lettertype alleen in Photoshop te gebruiken, plaatst u het in deze map. Om er te komen, opent u eerst het systeemstation in Verkenner, vervolgens de map Program Files, vervolgens de daarin geplaatste Common Files, vervolgens Adobe en ten slotte Fonts. U hoeft alleen het vereiste bestand hierheen te kopiëren of te verplaatsen, zodat het door de grafische editor wordt gevonden en aan de lijst wordt toegevoegd.

Aanbevolen: