Hiërogliefen Invoeren

Inhoudsopgave:

Hiërogliefen Invoeren
Hiërogliefen Invoeren

Video: Hiërogliefen Invoeren

Video: Hiërogliefen Invoeren
Video: Hiërogliefen/spijkerschrift - Mr. Chadd Academy 2024, Mei
Anonim

Communicatie in internationaal formaat via digitale communicatie vereist soms enige vaardigheden. Het kan dus moeilijk zijn om te corresponderen met Aziatische partners die hiërogliefen schriftelijk gebruiken.

Hiërogliefen invoeren
Hiërogliefen invoeren

instructies:

Stap 1

Als u hiërogliefen op uw beeldscherm wilt zien, en geen ingewikkelde tekens of alleen vierkanten, ga dan naar het configuratiescherm en selecteer daar de optie "Regionale en taalnormen". Het tabblad "Talen" verschijnt, waarop het selectievakje naast de optie "Ondersteuning voor talen met de letterhiërogliefen installeren" wordt aangevinkt.

Stap 2

Klik vervolgens op de knop "Toepassen". Het systeem zal u vragen een gelicentieerde schijf te plaatsen om de ontbrekende componenten te installeren. Wanneer de hele procedure tot zijn logische conclusie is gebracht, worden de hiërogliefen normaal op uw computer weergegeven.

Stap 3

Er is nog een andere mogelijkheid om hiërogliefen in te voeren. Om dit te doen, moet u het Chinese Global IME-programma downloaden. Het is te vinden op microsoft.com. Het zal niet veel ruimte in beslag nemen, maar het zal aanzienlijke voordelen opleveren.

Stap 4

Nadat u deze editor hebt geïnstalleerd, moet u opnieuw naar het tabblad "Regionale en taalopties" gaan. Klik in de "Talen"-optie die verschijnt op de knop met de titel "Details". Het tabblad "Parameters" verschijnt, waarop de knop "Toevoegen" wordt geactiveerd. Als gevolg hiervan krijgt u een lijst met talen te zien waaruit u "Chinees (PRC)" of "Chinees (Taiwan)" moet selecteren. In het eerste geval is de keuze gebaseerd op het principe van het schrijven van een vereenvoudigde versie van hiërogliefen, en in het tweede geval wordt rekening gehouden met de traditionele spelling. Nadat u op de knop "Toepassen" hebt geklikt, wordt een andere invoertaal toegevoegd aan de taalbalk.

Stap 5

Om hiërogliefen in te voeren met behulp van het bovenstaande programma, moet u het woord in Russische letters schrijven zoals het in het Chinees klinkt, bijvoorbeeld "pinyin". Daarna selecteert de computer zelf de meest geschikte hiërogliefen in geluid. U moet de door de computer geboden optie bevestigen. Druk hiervoor op de spatiebalk.

Stap 6

Soms kan handmatige tussenkomst van u vereist zijn. Dit is meestal nodig in het geval van het schrijven van een eenzaam of zeldzaam teken. U krijgt opties aangeboden voor nauw klinkende hiërogliefen. Door de cursor op het gewenste pictogram te plaatsen, bevestigt u uw keuze.

Aanbevolen: