Een Puistje Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Puistje Verwijderen In Photoshop
Een Puistje Verwijderen In Photoshop

Video: Een Puistje Verwijderen In Photoshop

Video: Een Puistje Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Photoshop is een krachtig hulpmiddel voor het bewerken van afbeeldingen. Met zijn hulp is het geen probleem om een klein puistje van het gezicht op de foto te verwijderen, en er zijn veel manieren om dit te doen.

Hoe een puistje te verwijderen in
Hoe een puistje te verwijderen in

De gebruiker heeft een hele reeks intuïtieve tools tot zijn beschikking: een patchtool, een kloonstempel, een healing brush en een spot healing brush. Ze zijn allemaal zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Opgemerkt moet worden dat elke foto die in Photoshop wordt geopend, slechts één laag heeft: de achtergrond. Als u de bovenstaande tools er rechtstreeks op toepast, zijn de wijzigingen in de meeste gevallen onomkeerbaar, dus het is raadzaam om een nieuwe lege laag te maken voordat u aan het werk gaat. Klik hiervoor op het bijbehorende pictogram in het lagenpalet of klik op de sneltoets Shift + Ctrl + N. Om met de bladwijzer te werken, moet de achtergrond worden gedupliceerd door op CTRL + J te drukken.

Lapje

Om een puistje met een pleister te verwijderen, selecteert u dit hulpmiddel, beweegt u de cursor over het probleemgebied en omcirkelt u het. Trek vervolgens een beetje opzij - naar het aangrenzende, gezonde deel van de huid. Om de operatie succesvol te laten zijn, vergeet niet om de "inhoudbewuste" modus in het paneel bovenaan te selecteren, dan zullen de randen van de patch vloeiend zijn en het resultaat zal natuurlijk zijn.

Klonen

Met de Clone Stamp kun je pixels klonen van goede delen van de huid naar de plaats van een ongewenst puistje. Beweeg de cursor over het lege gebied, houd de toets alt="Image" ingedrukt en klik met de muis. U hebt het kloongebied geïdentificeerd, beweeg nu het gereedschap over het te verwijderen puistje en klik opnieuw. Het formaat van de stempel aanpassen aan de grootte van het puistje is helemaal niet nodig - de stempel werkt als een penseel. Het is raadzaam om voor het klonen met de rechtermuisknop op het canvas te klikken en de hardheid van het penseel iets te verminderen - dan zullen de randen van het gecorrigeerde gebied niet opvallen. Aangezien u op een lege laag werkt, met de stempel geselecteerd, moet u de kloonbron "huidige en lagere" in het bovenste paneel selecteren.

Helende borstels

De Spot Healing Brush is het gemakkelijkste hulpmiddel om puistjes, rimpels en andere onvolkomenheden te verwijderen. Selecteer de modus "actief en lager", veeg over het ongewenste gebied - en het is klaar. Als het puistje zich echter op de grens van licht en schaduw of dicht bij de haarlijn bevindt, zullen de kleuren niet netjes mengen. In dit geval moet u een gewone healing brush gebruiken. Selecteer deze tool, houd de toets alt="Image" ingedrukt en selecteer, naar analogie met klonen, een schoon, vlak gebied. Klik daarna op het puistje. Hiermee is de procedure voltooid.

Aanbevolen: