Een Php-formulier Indienen

Inhoudsopgave:

Een Php-formulier Indienen
Een Php-formulier Indienen

Video: Een Php-formulier Indienen

Video: Een Php-formulier Indienen
Video: 58: How to Create A PHP Contact Form | PHP Tutorial | Learn PHP Programming | HTML Contact Form 2024, Mei
Anonim

Formuliergegevensverwerking is een van de belangrijkste functies van de programmeertaal PHP (PL). Met de beschikbare tools kunt u de door de gebruiker ingevoerde gegevens extraheren en opslaan in speciale variabelen, waarna ze kunnen worden geconverteerd en geschreven naar verschillende databases (DB) of bestanden.

Een php-formulier indienen
Een php-formulier indienen

instructies:

Stap 1

Maak het vereiste formulier met HTML en kies de handigste methode voor gegevensoverdracht. Voor het inbrengen wordt een handvat gebruikt. Voor een succesvolle verwerking van gebruikersgegevens via PHP is het belangrijk om de methode en het actieattribuut te specificeren. Bijvoorbeeld:

Stap 2

Deze HTML-code geeft aan dat de formuliergegevens worden doorgegeven aan het script dat in het process.php-bestand is geschreven met behulp van de POST-methode, waarmee u de vereiste variabelen op een verborgen manier voor de gebruiker kunt doorgeven. Een alternatief voor de methode is GET, die de gewenste gegevens via de adresbalk overdraagt. Dus na het klikken op de knop worden de ingevoerde gegevens weergegeven in het bovenste deel van het browservenster.

Stap 3

Maak de vereiste formulierelementen met behulp van de aanvullende attributen waarde, naam en type. Als u bijvoorbeeld twee velden wilt maken waarin de gebruiker zijn voor- en achternaam kan invoeren, kunt u de volgende code schrijven:

Naam:

Achternaam

Met dit segment kunt u twee tekstvelden maken voor het specificeren van de voor- en achternaam van de gebruiker met de namen gebruikersnaam en achternaam, die later voor gegevensverwerking zullen worden gebruikt.

Stap 4

Maak een nieuw bestand met de naam process.php in dezelfde map als het HTML-document waarin de formuliergegevens zich bevinden. Om een bestand aan te maken, klikt u met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het venster om de inhoud van de map weer te geven en selecteert u "Nieuw" - "Tekstbestand" en geeft u vervolgens de juiste naam en extensie op. Voer de volgende code in:

<? php

$ gebruikersnaam = htmlspecialchars ($ _ POST [‘gebruikersnaam’]);

$ second_name = htmlspecialchars ($ _ POST [‘familienaam’]);

echo “Uw voornaam is $ gebruikersnaam en achternaam is $ tweede_naam”; ?>

Stap 5

Met deze code kunt u de benodigde gegevens ophalen die de gebruiker in het formulier heeft ingevoerd. $ gebruikersnaam wordt toegewezen aan de naam die is ingevoerd in het tekstvak gebruikersnaam, die is doorgegeven via de algemene $ _POST-array. De functie htmlspecialchars () gebruiken; extra tekens worden verwijderd die de gebruiker per ongeluk of opzettelijk zou kunnen schrijven bij het invoeren vanaf het toetsenbord. Nadat u de benodigde gegevens uit het formulier in variabelen hebt geëxtraheerd, kunt u de ontvangen informatie uitvoeren met behulp van de echo-instructie. Voor de terugtrekking kunnen ook de nodige acties worden uitgevoerd die nodig kunnen zijn om een bepaalde taak te voltooien. De verkregen waarden kunnen worden verwerkt door alle functies die beschikbaar zijn in PHP, wat betekent dat de programmeur niet beperkt is in tools voor het werken met HTML-formuliergegevens.

Aanbevolen: