Hoe Computerproblemen Op Te Lossen?

Inhoudsopgave:

Hoe Computerproblemen Op Te Lossen?
Hoe Computerproblemen Op Te Lossen?

Video: Hoe Computerproblemen Op Te Lossen?

Video: Hoe Computerproblemen Op Te Lossen?
Video: Beter en Sneller leren Programmen? - 5 Tips om Eigen Computerproblemen op te Lossen 2024, Mei
Anonim

Elke gebruiker van een personal computer krijgt vroeg of laat problemen op de computer, die om verschillende redenen kunnen ontstaan. Het is de moeite waard om de belangrijkste problemen met een computer te benadrukken en manieren om deze op te lossen.

Hoe computerproblemen op te lossen?
Hoe computerproblemen op te lossen?

Noodzakelijk

Computer, internet, software

instructies:

Stap 1

De computer gaat niet aan, d.w.z. Aan/uit-knop reageert niet op indrukken Controleer eerst of het netsnoer op de computer is aangesloten en op een stopcontact is aangesloten. Bijna alle moderne voedingen hebben een tuimelschakelaar aan de achterkant. Controleer of deze in de positie "input" staat. Als al het bovenstaande geen positief resultaat geeft, is de voeding zelf defect. In dit geval is vervanging of vervanging van afzonderlijke onderdelen vereist. Maar er is een mogelijkheid dat de bedrading gewoon weg is en gedetailleerde diagnose van de pc is nodig voor een nauwkeurigere probleemoplossing.

Stap 2

De computer zelf start (willekeurig) opnieuw op. Een van de redenen voor dit probleem is oververhitting van de harde schijf, het moederbord, de processor of de videoadapter. U moet de computer van het netwerk uitschakelen, de bouten losdraaien, de processorkap verwijderen, ventilatoren en radiatoren (en alles wat u kunt) reinigen (u kunt een stofzuiger gebruiken) van stof en vuil.

Stap 3

De computer loopt vast en vertraagt. Dit probleem kan ook worden veroorzaakt door oververhitting van de computer. Nogmaals, u moet de radiator en ventilatoren stofvrij maken. De volgende mogelijke reden is infectie van de computer met Trojaanse paarden of andere virussen. In dit geval is het noodzakelijk om de computer te controleren op virusprogramma's en de gevonden virussen te verwijderen.

Stap 4

De pc gaat aan, maar er is geen beeld op de monitor. Vaak is de oorzaak een doorgebrande videoadapter en om dit probleem op te lossen, moet de adapter worden vervangen. Een defect moederbord, processor of RAM (Random Access Memory) kan ook de oorzaak zijn. Het kan zijn dat in een bepaald verband het contact gewoon weg is.

Aanbevolen: