Paginanummers Omkeren

Inhoudsopgave:

Paginanummers Omkeren
Paginanummers Omkeren

Video: Paginanummers Omkeren

Video: Paginanummers Omkeren
Video: Word paginanummering vanaf derde pagina - automatische paginanummering in Word vanaf latere pagina 2024, Mei
Anonim

Het is niet altijd nodig om paginanummers in de tekst in te voegen. Soms is het nodig om automatische nummering alleen op bepaalde bladen uit te schakelen, soms - in het hele document. In een teksteditor Microsoft Office Word kunt u dit doen met behulp van speciale opdrachten en hulpmiddelen.

Paginanummers omkeren
Paginanummers omkeren

instructies:

Stap 1

Start de editor en open het document dat u wilt bewerken. Om eerder ingevoegde paginanummers uit het hele document te verwijderen, maakt u het tabblad "Invoegen" actief en klikt u in het blok "Kop- en voetteksten" op de knop "Paginanummer". Selecteer in het contextmenu de opdracht Paginanummers verwijderen.

Stap 2

In het geval dat u alleen de titelpagina zonder nummering wilt uitgeven, kunt u een van de methoden kiezen die bij u passen. Klik op het tabblad "Invoegen" op de knop "Titelpagina" en klik met de linkermuisknop op de gewenste lay-out in het vervolgkeuzemenu. De geselecteerde lay-out wordt in het document ingevoegd en is standaard niet genummerd.

Stap 3

U kunt ook op het tabblad Controleren klikken. Klik in het gedeelte 'Pagina-instellingen' op de knop met de pijl. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga daarin naar het tabblad "Paper Source". Markeer in de groep Kop- en voetteksten onderscheiden het vak Eerste pagina met een markering. Klik op de knop OK - het venster wordt automatisch gesloten, het nummer van de titelpagina wordt verwijderd.

Stap 4

Om het invoegen van getallen alleen op even (of oneven) pagina's te markeren, opent u op het tabblad "Review" het dialoogvenster "Pagina-instelling" en stelt u in dezelfde groep "Kop- en voetteksten onderscheiden" op het tabblad "Papierbron" de marker in de "Even en Oneven" veldpagina's ". Accepteer de instellingen.

Stap 5

Dubbelklik met de linkermuisknop op het voettekstgebied op een even (oneven) blad en verwijder het paginanummer. Verlaat de bewerkingsmodus voor kop- en voetteksten door te dubbelklikken op de linkermuisknop in het werkgebied van het document. Paginanummering wordt automatisch verwijderd van alle resterende even (oneven) bladen in het document.

Stap 6

U kunt ook het minitabblad Ontwerpen op het tabblad Hulpmiddelen voor koptekst en voettekst gebruiken om te experimenteren met het invoegen en verwijderen van paginanummers in uw document. Het wordt beschikbaar wanneer u zich in de bewerkingsmodus voor kop- en voetteksten bevindt.

Aanbevolen: