Paginanummers Afdrukken

Inhoudsopgave:

Paginanummers Afdrukken
Paginanummers Afdrukken

Video: Paginanummers Afdrukken

Video: Paginanummers Afdrukken
Video: Word paginanummering vanaf derde pagina - automatische paginanummering in Word vanaf latere pagina 2024, Mei
Anonim

Wanneer een document meer dan één pagina bevat, kan het verwarrend zijn als elke pagina niet genummerd is. Om paginanummers af te drukken, moet u ze in de editor plakken. Om dit te doen, moet u de tools van het programma gebruiken.

Paginanummers afdrukken
Paginanummers afdrukken

instructies:

Stap 1

Microsoft Office Word wordt vaak gebruikt om met tekst te werken, Excel wordt gebruikt om tabellen, grafieken en diagrammen te ontwerpen. Het invoegen van paginanummers wordt geïllustreerd door het voorbeeld van deze programma's.

Stap 2

Om automatisch paginanummers in een Word-document te rangschikken, moet u werken met kop- en voetteksten - een lege ruimte in de marges van het document. Het belangrijkste voordeel van het gebruik ervan is dat wanneer u tekst in de werkruimte bewerkt, de gegevens in de kop- en voetteksten ongewijzigd blijven.

Stap 3

Open uw document en ga naar het tabblad "Invoegen". Klik in het gedeelte "Kop- en voetteksten" op de miniatuurknop "Paginanummer". Selecteer in het vervolgkeuzemenu en de submenu-items de methode om nummers op de pagina te plaatsen. Daarna wordt u automatisch naar de bewerkingsmodus voor kop- en voettekst geleid. Om het te verlaten, dubbelklikt u met de linkermuisknop in het werkgebied van het document.

Stap 4

Om het formaat van paginanummers te selecteren (nummering in Romeinse, Arabische cijfers of alfabetletters), of om te specificeren vanaf welke pagina de nummering moet beginnen, selecteert u in het vervolgkeuzemenu "Paginanummer" het item "Formaat van paginanummers". Voer in een extra venster dat wordt geopend alle benodigde wijzigingen in.

Stap 5

Om pagina's in uw Excel-document te nummeren, klikt u ook op het tabblad Invoegen. Zoek het gedeelte "Tekst" en klik op de knop "Koptekst en voettekst" om het contextmenu te openen. Klik in het gedeelte "Kop- en voettekstelementen" op de knop "Paginanummer". Wijs geen waarden toe aan het veld "& [Pagina]", verlaat gewoon de bewerkingsmodus voor kop- en voettekst. Aangezien de gegevens op de pagina's van het document worden geplaatst, wordt de nummering automatisch toegevoegd.

Stap 6

De paginanummers die in de kop- en voetteksten zijn geplaatst, worden precies afgedrukt zoals ze in het document zijn ingevoegd. Als u nummering wilt toevoegen aan een reeds afgedrukt document, kunt u dezelfde methode gebruiken. Maak een elektronisch document met blanco pagina's (geen tekst), maar geef ze automatische nummering. Plaats de vellen in de printer zodat de bestaande tekst bovenaan staat en print een blanco document met paginanummers.

Aanbevolen: