Waar Zijn De Lettertypen

Inhoudsopgave:

Waar Zijn De Lettertypen
Waar Zijn De Lettertypen

Video: Waar Zijn De Lettertypen

Video: Waar Zijn De Lettertypen
Video: Gratis lettertypen bij FontSpace 2024, Mei
Anonim

Lettertypebestanden in het systeem worden gebruikt om elementen van de "Explorer"-vensters weer te geven, de tekst van een document op het scherm weer te geven of om in de interface van grafische editors te werken. Om lettertypen te gebruiken bij het bewerken van symbolen, moet u de bijbehorende bestanden in de Windows-systeemmap plaatsen.

Waar zijn de lettertypen
Waar zijn de lettertypen

Automatische extractie

Om de lettertypen te installeren, heeft u eerst het benodigde lettertypebestand van internet nodig. Opgemerkt moet worden dat elk gedownload document de TTF-extensie moet hebben, die in het systeem wordt herkend en een van de meest populaire is om in het systeem te werken.

Er zijn ook OTF- of FON-tekensetbestanden.

De lettertypen worden meestal gedistribueerd in archieven die u vóór de installatie moet uitpakken. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade archiefbestand en klik op "Uitpakken", selecteer vervolgens de map waarin u wilt uitpakken. Nadat de bewerking is voltooid, wordt het archiefvenster gesloten en kunt u naar de map gaan voor het installeren van de tekensets.

Dubbelklik met de linkermuisknop om het lettertype automatisch te installeren. U kunt ook het contextmenu "Installeren" gebruiken, dat wordt opgeroepen wanneer u met de rechtermuisknop op het document klikt. Eenmaal gestart, wordt het automatisch toegevoegd aan de Windows-map waar de benodigde bestanden zich bevinden. Het systeem vereist geen verdere actie van de gebruiker en u kunt aan de slag met de tekenset.

Handmatige installatie

Als het bestand om de een of andere reden niet kan worden gestart, kunt u het handmatig verplaatsen. Ga hiervoor naar "Start" - "Computer" en selecteer "Lokale schijf C:". Dubbelklik in de lijst met mappen op de Windows-directory en vervolgens op de Fonts-directory. Kopieer alle lettertypebestanden in uw downloadmap naar de laatste map.

De vereiste lettertypen worden automatisch geïnstalleerd en zijn beschikbaar voor gebruik in een tekstbewerkingsprogramma of grafische editor. Open het programma en zoek in de bovenste werkbalk het bestand dat u zojuist hebt geïnstalleerd, dat dezelfde naam heeft als de tekenset die naar de systeemmap is gekopieerd.

Verwijder geen lettertypen die eerder op het systeem waren geïnstalleerd. Ze kunnen van pas komen bij het werken met verschillende programma's. Als de vereiste tekenset ontbreekt, verschijnt een bijbehorende melding op het scherm.

U hoeft niet elke keer de gewenste directory te vinden - u kunt symbolen in het systeem plaatsen via het menu "Lettertypen". Klik hiervoor op "Start" - "Configuratiescherm" - "Vormgeving en persoonlijke instellingen" - "Lettertypen". Verplaats de benodigde bestanden naar dit venster door de linkermuisknop te slepen en neer te zetten. De lettertypen worden onmiddellijk geïnstalleerd. Via dit paneel kunt u ook onnodige tekensets verwijderen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het geselecteerde bestand en klik op "Verwijderen". Bevestig de verwijdering door op "Ok" te klikken.

Aanbevolen: