Hoe Maak Je Je Eigen Programma

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Je Eigen Programma
Hoe Maak Je Je Eigen Programma

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Programma

Video: Hoe Maak Je Je Eigen Programma
Video: Hoe maak je een simpel programma? -- Programmeren met Oscar #1 2024, Mei
Anonim

Om een succesvolle programmeur te worden, heb je twee dingen nodig die traditioneel niet hand in hand gaan: creativiteit en wiskundige vaardigheden. Voordat u begint met programmeren, dient u bekend te zijn met het gebruik van speciaal ontworpen applicaties.

Hoe maak je je eigen programma
Hoe maak je je eigen programma

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • -QB64.

instructies:

Stap 1

QB64 downloaden. Het is een moderne op BASIC gebaseerde compiler die op Windows XP- en Vista-families draait. BASIC staat voor "algemene educatieve symbolische code voor beginners", en deze programmeertaal is echt gericht op beginnende programmeurs. De applicatiecompiler is in staat om code die u schrijft te lezen en te herkennen en op basis daarvan programma's te draaien.

Stap 2

Open qb64.exe in de map met de gedownloade applicatie. Een venster met een leeg blauw scherm zou moeten beginnen, wat een QB64-werkruimte is.

Stap 3

Probeer het volgende in te voeren:

CLS

print "Hallo wereld"

einde

De eerste regel is "screen clearing" en betekent dat uw programma elke keer dienovereenkomstig wordt geopend vanaf een leeg scherm, de overblijfselen van de laatste uitvoering niet zullen verschijnen. De tweede regel staat voor een van de eenvoudigste functies in BASIC - het printcommando. U ziet "Hallo, wereld" op een leeg scherm. De derde regel, "end", beëindigt het programma.

Stap 4

Druk op "F5" of selecteer "Uitvoeren" of "Start". Uw programma zou moeten werken zoals hierboven beschreven. Waarom zou je beginnen met "Hello, World"? Het is een traditie onder programmeurs dat wanneer je een nieuwe taal moet leren, dit het eerste programma moet zijn dat je schrijft. Het vormt de basis van de hele wetenschap van programmeren.

Stap 5

Sla uw programma op door Bestand en vervolgens Opslaan te kiezen. Sla het programma op waar u maar wilt. Dus je hebt zojuist je eerste computerprogramma geschreven.

Stap 6

Leer de BASIC-taal voor het schrijven van complexere programma's nu u de basis kent. QB64 is gebaseerd op een smaak van de taal genaamd QBASIC (of QuickBASIC). Zoek op internet naar QBASIC-zelfstudies. Probeer eens naar andere populaire talen: Java, Perl, Ruby en Visual Basic.

Aanbevolen: