Hoe Illustraties In QR-code Te Vertalen

Hoe Illustraties In QR-code Te Vertalen
Hoe Illustraties In QR-code Te Vertalen

Video: Hoe Illustraties In QR-code Te Vertalen

Video: Hoe Illustraties In QR-code Te Vertalen
Video: HOW TO CREATE A QR CODE - [ INSTRUCTIONS 101] 2024, Mei
Anonim

De Quick Response Code, of QR-code, is een tweedimensionale code die kan worden gelezen en herkend door sommige mobiele telefoons en speciale lezers. Hierin kunnen verschillende gegevens worden versleuteld. Vooral het vertalen in QR-codes van teksten van bekende kunstwerken is populair geworden.

Hoe illustraties in QR-code te vertalen
Hoe illustraties in QR-code te vertalen

Als je een werk wilt vertalen naar een QR-code, selecteer dan eerst een programma dat helpt bij het versleutelen van de gegevens. Dergelijke programma's en internetdiensten zijn in de regel ontworpen om snel met gegevens te werken, d.w.z. stelt u in staat om met één klik tekst in code te vertalen. Ze zijn vaak gratis te gebruiken. De keuze van het meest geschikte programma hangt af van uw voorkeur.

Vervolgens moet u beslissen wat voor soort werk u wilt versleutelen. Om te beginnen is het aan te raden om niet al te volumineuze teksten te kiezen, aangezien het lang kan duren om ze te vertalen naar een QR-code. Feit is dat de maximale capaciteit van een alfanumerieke QR-code slechts 4296 tekens is, maar zelfs een dergelijke code kan slechts door sommige lezers worden gedecodeerd.

De volgende stap is om het hele kunstwerk op te splitsen in kleine stukjes tekst, die elk afzonderlijk moeten worden gecodeerd. Kies kleine tekstfragmenten en zorg ervoor dat u niet het maximale aantal tekens bereikt. Een bijzondere moeilijkheid bij het vertalen van een werk in dit geval is dat hoe meer informatie de code bevat, hoe meer het zal zijn. Dit betekent dat als je je zorgen maakt over de esthetische kant van het probleem en alle QR-codes even groot wilt maken, je het werk in ongeveer gelijke delen moet verdelen.

Wanneer u klaar bent met het splitsen van de tekst, codeert u elke passage en rangschikt u de resulterende codes in volgorde. Hierdoor vindt u een werk volledig vertaald in een QR-code. De laatste hand kan de ontwerpverwerking zijn. Dit betekent dat als u de gecodeerde tekst op een originele manier wilt ontwerpen, u het uiterlijk van de QR-code enigszins kunt wijzigen zonder de locatie van de lijnen en vormen erop te wijzigen. De eenvoudigste optie is om de vierkanten in verschillende kleuren te schilderen. Het maakt niet uit welke tinten je kiest. Het belangrijkste is dat ze contrasteren met de witte achtergrond.

Als u klaar bent, moet u elke code scannen en ontcijferen met een speciaal apparaat of programma. Hiermee kunt u bepalen of er fouten zijn opgetreden en zo ja, deze oplossen.

Aanbevolen: