Hoe Maak Je Een Computerprogramma Aan?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Computerprogramma Aan?
Hoe Maak Je Een Computerprogramma Aan?

Video: Hoe Maak Je Een Computerprogramma Aan?

Video: Hoe Maak Je Een Computerprogramma Aan?
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel softwarepakketten ontwikkeld waarmee u uw eigen applicaties kunt maken. Om een programma te maken, moet u meestal de basis van programmeren kennen. U kunt programma's in verschillende talen schrijven. Er zijn er meer dan duizend over de hele wereld.

Hoe maak je een computerprogramma aan?
Hoe maak je een computerprogramma aan?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Microsoft Visual Studio 2008-programma;
  • - PureBasic-programma;
  • - programmeervaardigheden.

instructies:

Stap 1

Kies eerst de programmeertaal die je nodig hebt. C++ wordt heel vaak gebruikt bij het maken van computerprogramma's. Er is niets ingewikkelds in deze taal. Maak een algoritme voor je acties. Download en installeer het programma Microsoft Visual Studio 2008 op uw computer om te werken. Officiële site www.microsoft.com. Natuurlijk moet je eerst oefenen en dan serieuze projecten starten

Stap 2

Start Microsoft Visual Studio 2008. Ga naar het gedeelte Bestand en selecteer de optie Nieuw. Klik op volgende op het tabblad Project. Dit opent de pagina voor het maken van een nieuw project. Geef het een naam en maak een map op de schijf aan waar het toekomstige programma zal worden opgeslagen. Om verder te werken, klikt u op OK en vervolgens op de knop Volgende. Laten we uw programma Win32 Smart Device Project noemen.

Stap 3

Er gaat een venster voor je open waarin je een platform moet selecteren. U kunt bijvoorbeeld de WM5 SDK gebruiken. Dit platform moet eerst worden gedownload en geïnstalleerd op uw computer. Klik op de knop Volgende. Selecteer in het volgende venster de applicatie, samen met een leeg project. Selecteer de gewenste uitdrukkingen met een vinkje. Nu kunt u op de knop Voltooien klikken. Wacht een paar seconden.

Stap 4

Zoek uw project en klik met de rechtermuisknop op het pictogram. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend de knop Toevoegen en ga naar Nieuw item. Maak een bestand aan waarin de C++-code aanwezig zal zijn. Geef hem een naam. Zo heb je het bestand toegevoegd. Begin nu met het schrijven van de tekst van het programma zelf. Sla uw project op als u klaar bent.

Stap 5

U kunt met PureBasic ook een computerprogramma maken. Het is bedoeld voor degenen die een beetje weten over de basistaal. Download en installeer PureBasic op uw computer. Officiële website purebasic.com. Ren om te beginnen. Ga naar het gedeelte "Bestand" en maak een nieuw project aan. Voer de tekst van het toekomstige programma in op de voorgestelde pagina, die lijkt op de Word-editor. Vergeet dan niet het project op te slaan. U kunt hier in PureBasic ook een EXE-programma maken. Ga hiervoor naar het gedeelte "Compiler" en selecteer het tabblad "Toepassing maken".

Aanbevolen: