Hoe Computerprogramma's Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Computerprogramma's Te Maken
Hoe Computerprogramma's Te Maken

Video: Hoe Computerprogramma's Te Maken

Video: Hoe Computerprogramma's Te Maken
Video: (NL) SendBlaster email marketing software: Hoe maak je een nieuwsbrief te maken in drie minuten 2024, Mei
Anonim

Zelfs een leek in computerzaken kan zonder veel moeite het eenvoudigste programma maken. U kunt bijvoorbeeld een programma schrijven om wachtwoorden van sites op te slaan. Je hebt maar één of twee avonden en een speciaal programma nodig.

Hoe computerprogramma's te maken
Hoe computerprogramma's te maken

Noodzakelijk

Algoritme 2.5

instructies:

Stap 1

Download eerst het programma Algorithm 2.5. Met zijn hulp kunt u zelf een eenvoudig computerprogramma maken.

Stap 2

Maak een map op je bureaublad. Geef het een naam. Bijvoorbeeld wachtwoorden. Open het en maak een leeg tekstdocument. De bestandsextensie moet.txt zijn. Geef het een naam. Open nu het programma Algorithm 2.5 en sla op. Open hiervoor "Bestand", vervolgens "opslaan als …" en selecteer de nieuwe map die op het bureaublad is gemaakt.

Stap 3

Voeg een tabel toe. Om dit te doen, klikt u in de lijst aan de linkerkant op het item "tabel. Het moet 4 kolommen bevatten: login, wachtwoord, website. Laat de eerste kolom naamloos. Zet de kleur op wit. Dan moet je een menu maken. Selecteer in dezelfde lijst het item "menu". Schrijf in het veld "tekst" in plaats van "Menu1 Item1" "Bestand".

Stap 4

Klik nu met de rechtermuisknop op "bestand" en selecteer "item toevoegen". Voeg dus twee punten toe. Vergeet niet het opschrift aan de zijkant in het veld “tekst” te vervangen in plaats van “menu1 item1”. Schrijf voor het eerste item "open", voor het tweede - "opslaan".

Stap 5

Vervolgens moet u evenementen maken. Dit is nodig zodat wanneer u op de open-knop drukt, deze wordt geopend en wanneer u op opslaan klikt, wordt deze opgeslagen. Klik op de knop "bestand" en selecteer "openen". Dan kun je een evenement aanmaken. Selecteer de klikgebeurtenis. Specificeer de volgende volgorde in acties: venster - venster1, object - tabel1, eigenschappen - open tabel. Vergeet niet naar het eerder gemaakte tekstdocument te verwijzen in de sectie "pad naar bestand". Maak ook een evenement aan voor het item "opslaan".

Stap 6

Sla het project op. Nu kunt u het programma starten. Klik hiervoor op het groene driehoekje bovenaan. Voer eventuele gegevens in de tabel in en sla op. Om te controleren of het programma werkt, sluit u het en start u het opnieuw. Klik op openen. Als de tabel is gevuld met de gegevens die je hebt ingevoerd, werkt alles. Sla het programma op in.exe.

Stap 7

Klik op "bestand - maak voltooid programma". Sla het bestand op in de map op uw bureaublad die u in de eerste stap hebt gemaakt. Voer nu het bestand uit en klik op "maak gratis een kant-en-klaar programma" en volg de link om naar de site te gaan. Klik vervolgens op "maak gratis een exe-bestand van het programma" en upload uw programma naar de site. U ontvangt een downloadlink. Download het programma en plaats het in dezelfde map.

Aanbevolen: