Hoe Maak Je Een Vectorafbeelding

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Vectorafbeelding
Hoe Maak Je Een Vectorafbeelding

Video: Hoe Maak Je Een Vectorafbeelding

Video: Hoe Maak Je Een Vectorafbeelding
Video: Afbeelding omzetten naar vectoren - Illustrator 2024, Mei
Anonim

Heel vaak moeten ontwerpers voor de daaropvolgende verwerking van foto's ze omzetten in tekeningen in vectorformaat. De laatste tijd zijn vectorafbeeldingen behoorlijk populair geworden onder amateurs, vooral als het gaat om het converteren van een afbeelding naar een monochrome vector.

Hoe maak je een vectorafbeelding
Hoe maak je een vectorafbeelding

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Om een vectorafbeelding te maken, opent u de originele versie in Adobe Photoshop. Om een specifiek element in vectorformaat te vertalen, moet u ervoor zorgen dat het op een witte achtergrond staat. Gebruik programma-opties als "gum" of "toverstaf".

Stap 2

Selecteer de vorm met het juiste gereedschap van het programma en verplaats deze vervolgens naar een nieuwe laag. Geef het de naam "Figuur". Maak een nieuwe laag en noem deze "Achtergrond". Verplaats de lagen in het paneel zodat de positie "Achtergrond" onder de positie "Vorm" staat. Voeg de twee gemaakte lagen samen om een nieuwe laag te maken. Noem het "Basis".

Stap 3

Gebruik de Isohelium-tool op de basislaag om een zwart-wit silhouet voor het silhouet te maken. Pas op dezelfde laag de Isogelium-aanpassingstool toe. Maak hiervoor de volgende reeks opdrachten: Afbeelding -> Aanpassing -> Drempel. Pas daarna het Diffuus filterfilter -> Stileren -> Diffuus toe om de gekartelde randen glad te strijken. Om de omtrek van de lijnen duidelijker te maken, verkleint u de afstand vanaf het midden van de rechter en linker schuifregelaars Afbeelding -> Aanpassing -> Niveaus. Schaal vervolgens de hele afbeelding tot 300%.

Stap 4

Pas voor de basislaag de techniek Afbeelding -> Aanpassing -> Drempelwaarde opnieuw toe. Het maken van een vectorafbeelding is geen gemakkelijke taak, maar het resultaat is het waard. Wat te doen? Maak een nieuwe laag en geef deze een nieuwe kleur. Verplaats het in het paneel in volgorde onder de laag "Basis". Wijzig vervolgens de Overvloeimodus van de laag "Basis" in Verschil.

Stap 5

Als u tevreden bent met uw werk en denkt dat het geen correctie of herziening nodig heeft, begin dan met het maken van een vectorafbeelding ". Om dit te doen, selecteert u de functie "Opslaan als" en selecteert u de juiste bestandsextensie uit de lijst met mogelijke opties.

Aanbevolen: