Hoe Verborgen Mappen Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe Verborgen Mappen Te Zien
Hoe Verborgen Mappen Te Zien

Video: Hoe Verborgen Mappen Te Zien

Video: Hoe Verborgen Mappen Te Zien
Video: Windows 10: verborgen bestanden en extensies weergeven 2024, Mei
Anonim

Om de harde schijf schoon te houden en het besturingssysteem gezond te houden, is het handig om te weten welke bestanden erop staan en hoe groot ze zijn. Moderne versies van Windows schermen gebruikers echter steeds vaker af van onnodige informatie, waardoor een groot deel van de servicegegevens wordt verborgen in verborgen mappen die meestal niet worden weergegeven. Het is zelfs heel gemakkelijk om verborgen mappen te zien.

Verborgen mappen bekijken
Verborgen mappen bekijken

instructies:

Stap 1

Aangezien verborgen mappen mappen zijn die daadwerkelijk op de schijf staan, kunt u ze gemakkelijk invoeren. Om dit te doen, moet u in de adresbalk van Windows Verkenner handmatig de locatie van mappen en bestanden op de schijf invoeren. Door bijvoorbeeld het adres "C: / games / Buziol Games" in te voeren, komen we in de map "Buziol Games", zelfs als deze verborgen is. Toegegeven, hiervoor moet je de exacte locatie van de verborgen map weten, anders kun je er niet in komen.

Stap 2

Een andere optie om verborgen mappen te zien, is door de overeenkomstige optie van het besturingssysteem uit te schakelen, waardoor verborgen mappen niet zichtbaar zijn in de algemene lijst met bestanden. Selecteer hiervoor de "Mapopties" in het menu, ga in het geopende venster naar het tabblad "Beeld" en plaats in het veld aanvullende parameters een vinkje bij de optie "Verborgen bestanden en mappen weergeven". Wanneer we nu een map openen, zullen we alle elementen erin zien, inclusief de elementen die zijn gemarkeerd met het kenmerk "Verborgen".

Stap 3

Een andere manier om verborgen mappen te zien, is door de harde schijf waarop ze zich bevinden te verbinden met een andere computer met een niet-Windows-besturingssysteem. Het feit is dat het Windows-besturingssysteem de kenmerken van bestanden en mappen voor zichzelf instelt. Ongeacht de eigenschappen staat elke map en elk bestand nog steeds op de harde schijf van uw computer. Daarom zullen we, door de harde schijf op een andere computer aan te sluiten, absoluut alle inhoud ervan kunnen zien. En niet alleen zien, maar ook wijzigen, kopiëren en verwijderen.

Stap 4

De volgende manier om verborgen mappen te zien is gebaseerd op hetzelfde principe. Heel vaak worden verschillende LiveCD's gebruikt om informatie te herstellen of een harde schijf voor te bereiden voor systeeminstallatie. Ze zijn geladen met een eigen besturingssysteem, van waaruit toegang is tot verschillende apparaten die op de computer zijn geïnstalleerd. Als we naar een harde schijf gaan, zullen we absoluut alle mappen en bestanden erop zien, ongeacht welke attributen zijn opgegeven in hun eigenschappen.

Aanbevolen: