Gegevens Analyseren?

Inhoudsopgave:

Gegevens Analyseren?
Gegevens Analyseren?

Video: Gegevens Analyseren?

Video: Gegevens Analyseren?
Video: Interviews analyseren voor je scriptie, hoe doe je dat? 2024, Mei
Anonim

Het vermogen om gegevens te analyseren, er bepaalde conclusies uit te trekken en te handelen in overeenstemming met deze conclusies is de sleutel tot succes - ongeacht in welk gebied de persoon werkt. Om gegevens succesvol te analyseren, moet u ermee leren werken.

Gegevens analyseren?
Gegevens analyseren?

instructies:

Stap 1

De regels voor het analyseren van gegevens zijn grotendeels afhankelijk van het type en de vereiste mate van betrouwbaarheid van het verkregen resultaat. Bij het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek moet het resultaat bijvoorbeeld statistisch significant zijn, dat wil zeggen met een bepaalde waarschijnlijkheid (meestal 0, 95 en hoger) getuigen van de juistheid van het uitgevoerde onderzoek. Hiervoor worden speciale wiskundige methoden en algoritmen gebruikt.

Stap 2

Een veel voorkomende situatie is wanneer een persoon enkele gegevens heeft ontvangen en hij er het maximum aan bruikbare informatie uit moet "knijpen" om specifieke beslissingen te nemen. Hier kunnen vrij eenvoudige methoden van pas komen, zodat u de verzamelde informatie correct kunt analyseren.

Stap 3

Bij het analyseren van data is het erg belangrijk om deze correct te presenteren. U hebt bijvoorbeeld twee numerieke reeksen met gegevens en u moet zonder lange wiskundige berekeningen begrijpen of er een correlatie (afhankelijkheid) tussen is. De eenvoudigste manier om dit te bepalen is door de gegevens grafisch weer te geven, bijvoorbeeld in de vorm van grafieken. Een simpele blik op hen is voldoende om te begrijpen of er een duidelijk verband tussen bestaat of niet.

Stap 4

Gebruik het programma Excel uit het Microsoft Office-pakket om de gegevens om te zetten in een grafische vorm. Voer het uit, voer gegevens in twee kolommen in. Selecteer beide kolommen, kies "Grafiek" in het menu "Invoegen". Selecteer in het geopende venster het type presentatie dat u nodig hebt, bijvoorbeeld "Grafiek". Klik volgende". In het volgende venster ziet u hoe de voltooide grafiek eruit zal zien.

Stap 5

Klik nogmaals op "Volgende", geef (indien nodig) titels aan de grafiek en de X- en Y-assen Klik nogmaals op "Volgende" en vervolgens op "Voltooien". Een afbeelding met twee grafieken wordt in de pagina ingevoegd. Als je ze nu bekijkt, kun je duidelijk zien of er enige overeenkomst tussen is. Als er een correlatie is, zullen de grafieken erg op elkaar lijken.

Stap 6

Om de gegevens op een hoger niveau te analyseren, moeten speciale computerprogramma's worden gebruikt. Er is zowel betaalde software, bijvoorbeeld het STATISTICA-softwarepakket, als gratis. Je kunt hier een grote lijst met verschillende soorten gratis programma's vinden:

Stap 7

Bij het analyseren van gegevens is het erg belangrijk om de juiste aanpak te vinden om uw probleem op te lossen. Het kiezen van het juiste algoritme kan de runtime drastisch verminderen. Haast u daarom niet om berekeningen te starten - denk na over hoe dit werk het meest efficiënt kan worden gedaan. De analytische vaardigheden van een persoon komen niet alleen tot uiting in het vermogen om verbanden te vinden en de juiste conclusies te trekken, maar ook in het vermogen om het meest geschikte algoritme te bepalen om het probleem in dit specifieke geval op te lossen.

Aanbevolen: