Extensies Inschakelen

Inhoudsopgave:

Extensies Inschakelen
Extensies Inschakelen

Video: Extensies Inschakelen

Video: Extensies Inschakelen
Video: Как установить расширения Google Chrome 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om een bestandsextensie weer te geven kan worden veroorzaakt door zowel veiligheidsredenen als de noodzaak om deze extensie te wijzigen. Deze functie vereist geen gebruik van extra programma's of de studie van programmeertalen.

Extensies inschakelen
Extensies inschakelen

instructies:

Stap 1

De volledige naam van de extensie klinkt als "bestandsnaamextensie". De taak van de extensie is om het formaat van het geselecteerde bestand te bepalen en een programma te selecteren om het te openen. Visueel wordt de extensie gedefinieerd als de laatste tekens na een punt, gevolgd door een bestandsnaam. Afbeelding.ipg betekent bijvoorbeeld een grafisch bestand met de naam "afbeelding" dat is opgeslagen in JPG-indeling.

Stap 2

Wanneer u het besturingssysteem voor de eerste keer installeert, kunnen bestandsextensies om veiligheidsredenen worden verborgen. Het per ongeluk of opzettelijk verwijderen van de bestandsextensie maakt het volledig nutteloos, omdat het besturingssysteem het programma dat dit bestand kan openen niet kan kiezen. De functie voor het weergeven van extensies is echter ingebouwd en kan eenvoudig door de gebruiker worden geactiveerd. Open hiervoor een willekeurige map en vouw het menu "Extra" uit van de bovenste werkbalk van het venster van de applicatie die wordt gebruikt.

Stap 3

Selecteer "Mapopties" en ga naar het tabblad "Beeld" in het dialoogvenster dat wordt geopend. Haal het vinkje weg naast "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" in het gedeelte "Geavanceerde opties" en bevestig het opslaan van de wijzigingen door op OK te klikken.

Stap 4

In Windows-versies 7 of Vista is er een iets andere methode om de weergave van bestandsextensies in te schakelen. Start de toepassing Windows Verkenner en open het menu Organiseren in het programmavenster dat wordt geopend. Geef de opdracht "Map- en zoekopties" op en ga naar het tabblad "Weergave" in het nieuwe dialoogvenster. Schakel het selectievakje uit in de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" in de map van de groep "Aanvullende parameters" en bevestig de toepassing van de wijzigingen door op de knop OK te klikken. Deze actie zorgt ervoor dat de extensies worden weergegeven bij het bekijken van de geselecteerde bestanden.

Aanbevolen: