Hoe Zich Te Ontdoen Van Computerruis

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Computerruis
Hoe Zich Te Ontdoen Van Computerruis

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Computerruis

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Computerruis
Video: Hoe Haal Jij Je Ruis Weg 2023, Maart
Anonim

Moderne computers zijn in staat een groot aantal taken op te lossen. Er is echter een prijs te betalen voor de rijkdom aan keuze. Krachtige processors en snelle grafische kaarten hebben koeling nodig, en de voeding heeft ook koude lucht nodig. Na slechts vijf minuten gebruik bromt de computer als een stofzuiger en piept onaangenaam met alle bevestigingsringen van de behuizing. Om dit effect te voorkomen, volstaat het om enkele onderdelen van de computer te vervangen en goed na te denken over de plaats van installatie.

Hoe zich te ontdoen van computerruis
Hoe zich te ontdoen van computerruis

Noodzakelijk

  • - geluidsisolerende pakking voor de carrosserie en bevestigingsmateriaal;
  • - geluidsabsorberende carrosserie;
  • - processorventilatoren;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan. Voer een resource-intensieve toepassing uit. Een spel waarbij de centrale processor en videokaart van de computer behoorlijk zwaar worden belast, is het meest geschikt. Je moet 10-15 minuten wachten. Gedurende deze tijd zouden alle grote computersystemen op hun piekvermogen moeten werken.

Stap 2

Stop de actieve toepassing. Na 5-10 minuten zou het geluid van de koelventilatoren moeten afnemen en vervolgens volledig verdwijnen. Aanhoudend geluid duidt op een probleem met de koeling van de computer. De kracht van de koelers is niet genoeg en daarom werken ze de hele tijd terwijl het systeem functioneert, wat leidt tot een aanzienlijke verkorting van hun levensduur, evenals tot oververhitting van de processor en videokaart. Om dezelfde reden wordt de computer een constante vervelende bron van ruis.

Stap 3

Installeer nieuwe koelers om de situatie te verhelpen. Kies voor degenen met een speciaal stil ontwerp en thermostatische regeling. De bladen van dergelijke ventilatoren werken snel genoeg en veroorzaken tegelijkertijd geen extra geluidsbelasting.

Stap 4

Als je computer blijft zoemen, probeer dan een ander chassis dat al een krachtige ventilator heeft. Misschien zijn in dit geval geen extra koelers nodig. Let op de ventilatiegaatjes in de behuizing zelf. Er moeten er veel zijn om natuurlijke warmteafvoer uit de voeding te laten plaatsvinden.

Stap 5

Luister naar de aard van het geluid dat uw computer maakt. Soms zit het probleem niet zozeer bij de fans als wel bij de casemount. Koop en installeer speciale afstandhouders en isolatieringen om geluidsresonantie te elimineren.

Stap 6

Verplaats de pc naar een andere locatie als het geluid ontstaat door het contact van de behuizing met de vloer of delen van de tafel. Koop trillingsabsorberende voeten in de winkel.

Stap 7

Installeer speciale schuimrubberen geluiddempende pads in de behuizing. Neem een schroevendraaier en draai alle verbindingen in de pc-behuizing methodisch vast. Inspecteer de staat van het externe bevestigingsmateriaal. Vervang indien nodig alle metalen ringen en schroeven door plastic om het trillingsgeluid verder te verminderen.

Populair per onderwerp