Alfabetisch In Word

Inhoudsopgave:

Alfabetisch In Word
Alfabetisch In Word

Video: Alfabetisch In Word

Video: Alfabetisch In Word
Video: Word Listen sortieren/Alphabetisch ordnen 2024, Mei
Anonim

In de Wicrosoft Office Word-applicatie kunnen veel tijdrovende handelingen met een paar muisklikken worden uitgevoerd. Als u een lijst hebt gemaakt en nu items daarin alfabetisch wilt rangschikken, gebruikt u de editortools.

Alfabetisch in Word
Alfabetisch in Word

instructies:

Stap 1

Om deze taak te volbrengen, moet u het gereedschap Sorteren gebruiken. Het is alleen beschikbaar in de tabelbewerkingsmodus. Maar je hoeft het niet met de hand te tekenen. En nadat u klaar bent met het werken met de lijst, kunt u het document weer terugbrengen naar het vorige uiterlijk door de tabel naar tekst te converteren.

Stap 2

Markeer het stuk tekst waarin u de items alfabetisch wilt sorteren. Onthoud dat elk item in de lijst op een nieuwe regel moet beginnen. Klik op het tabblad Invoegen en klik in het gedeelte Tabellen op de pijlknop onder de tabelminiatuur.

Stap 3

Selecteer in het contextmenu van de tool Converteren naar tabel. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster waarin u aanvullende parameters kunt instellen. Als alternatief kunt u eenvoudig de standaardinstellingen accepteren, waarna een tabel met één kolom wordt gemaakt, waarin elk nieuw lijstitem op een aparte rij wordt geplaatst.

Stap 4

Selecteer de aangemaakte tabel, het menu "Werken met tabellen" komt beschikbaar. Klik op het tabblad Indeling en ga naar het gedeelte Gegevens. Klik op de miniatuurknop "Sorteren". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. De tekst kan in aflopende of oplopende volgorde worden gesorteerd (dat wil zeggen, ofwel van de letter "I" naar de letter "A", of omgekeerd). Gebruik een markering om de optie te markeren die bij u past.

Stap 5

Klik op de knop OK, het venster Sorteren wordt automatisch gesloten. De tekst in de tabel wordt geordend volgens de door u opgegeven parameters. De tabel kan dan weer naar tekst worden geconverteerd of de randen kunnen worden verborgen.

Stap 6

Selecteer de tabel en open het tabblad Lay-out opnieuw. Klik in het gedeelte "Gegevens" op de knop "Converteren naar tekst". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend, plaats de markering in het veld "Alineamarkering" zodat elke alinea die eerder op een afzonderlijke regel stond, met een nieuwe alinea begint. Klik op de OK-knop.

Stap 7

Als u randen wilt verbergen zonder de tabel zelf te verwijderen, opent u het tabblad "Start", selecteert u de tabel en klikt u op de pijlknop naast de miniatuur "Rand" in het gedeelte "Alinea". Selecteer in het vervolgkeuzemenu de optie "Geen rand".

Aanbevolen: