Achternamen Automatisch Alfabetisch Sorteren In Een Excel-spreadsheet

Inhoudsopgave:

Achternamen Automatisch Alfabetisch Sorteren In Een Excel-spreadsheet
Achternamen Automatisch Alfabetisch Sorteren In Een Excel-spreadsheet

Video: Achternamen Automatisch Alfabetisch Sorteren In Een Excel-spreadsheet

Video: Achternamen Automatisch Alfabetisch Sorteren In Een Excel-spreadsheet
Video: Sorteren in Excel (basis) 2024, April
Anonim

Ms Excel is een krachtige spreadsheet-editor. Hiermee kunt u met grote gegevenstypen werken, namelijk ze sorteren volgens een bepaald criterium, de nodige formules instellen en nog veel meer.

Achternamen automatisch alfabetisch sorteren in een Excel-spreadsheet
Achternamen automatisch alfabetisch sorteren in een Excel-spreadsheet

Sorteren op een bepaald filter

Een van de belangrijke en noodzakelijke functies van het MS Excel-programma is het automatisch sorteren op een bepaalde parameter. Met deze functie kunt u gegevens ordenen in een Ms Excel-tabel. U kunt gegevens van verschillende typen sorteren: tekst, zoals achternamen, en numeriek, zoals datums. Er zijn minstens twee soorten sortering.

Om achternamen alfabetisch te rangschikken, moet u sorteren op één kenmerk selecteren. Het is de moeite waard om te zeggen dat achternamen in mevrouw Excel in oplopende volgorde kunnen worden gesystematiseerd, dat wil zeggen van "A" naar "Z", of omgekeerd, in aflopende volgorde. Dit is de zogenaamde eenvoudige soort.

Bij dit type sortering volstaat het om de kolom te selecteren met de achternamen die moeten worden gesorteerd. Zoek vervolgens in het Ms Excel-configuratiescherm rechtsboven de optie Sorteren en filteren. Klik erop met de linkermuisknop, er wordt een venster voor u geopend waarin u kunt sorteren van de eerste letter van het alfabet tot de laatste, in omgekeerde volgorde, of onafhankelijk de vereiste parameter kunt bepalen. Een eenvoudige sortering is geschikt als er slechts één kolom met achternaam in het Ms Excel-document is.

Als uw document veel kolommen heeft, kan mevrouw Excel u vragen om te verduidelijken of u het opmaakgebied wilt uitbreiden of niet. In dit verband verschijnt een bijbehorend dialoogvenster. U kunt ervoor kiezen om het bereik uit te breiden of te sorteren op de gemarkeerde waarde. Als u Automatische opmaakuitbreiding selecteert, blijven de cellen die aan de opmaakkolom zijn gekoppeld, eraan gekoppeld. Anders raakt het sorteren ze niet. Op dit punt moet u voorzichtig zijn, omdat de gegevens in het document, als de sortering onjuist is geselecteerd, het risico lopen verwisseld te worden.

Aanpasbare sortering

De gebruiker kan een andere manier gebruiken om achternamen alfabetisch te sorteren door een aangepast bereik te selecteren. In dit geval moet u onafhankelijk de kolom specificeren waarmee de gegevens worden geordend. De gebruikersactie Ms Excel is hetzelfde, behalve dat u de optie Aangepast sorteren selecteert in het gedeelte Sorteren en filteren. Daarna selecteert de gebruiker de kolom waarmee de gegevens moeten worden geordend. In dit geval is dit de achternaamkolom. De volgende stap is om alfabetisch te sorteren van de eerste letter naar de laatste of omgekeerd. Een dergelijke sortering wordt meestal complex genoemd.

Onthoud dat u in Excel elke kolom kunt sorteren, ongeacht de locatie op het blad. Afhankelijk van welke versie van Ms Excel je hebt geïnstalleerd, kunnen de automatische sorteerinstellingen variëren, de essentie van het werk blijft ongewijzigd.

Aanbevolen: