Hoe Alfabetisch Te Sorteren

Inhoudsopgave:

Hoe Alfabetisch Te Sorteren
Hoe Alfabetisch Te Sorteren

Video: Hoe Alfabetisch Te Sorteren

Video: Hoe Alfabetisch Te Sorteren
Video: Sorteren in Excel (basis) 2024, April
Anonim

Sorteren in alfabetische volgorde is een vrij gebruikelijke bewerking, dus het is opgenomen in de meeste moderne kantoortoepassingen. Sommige van deze programma's bieden slechts een rudimentaire reeksvolgorde - meestal tekstgeoriënteerde toepassingen. Anderen kunnen stringvariabelen die in spreadsheets zijn geplaatst, sorteren.

Hoe alfabetisch te sorteren
Hoe alfabetisch te sorteren

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word of spreadsheet-editor Microsoft Office Excel

instructies:

Stap 1

Gebruik bijvoorbeeld een tekstverwerker met de naam Microsoft Office Word om een lijst met tekenreeksen alfabetisch te sorteren. Selecteer en kopieer (Ctrl + C) de lijst, start Word en plak (Ctrl + V) de inhoud van het klembord in een leeg document dat bij het opstarten door het programma is gemaakt. Selecteer vervolgens alle geplakte tekst opnieuw - druk op de sneltoets Ctrl + A.

Stap 2

Klik op de knop "Sorteren" in de groep opdrachten "Alinea" op het tabblad "Start" van het tekstverwerkermenu - het is gemarkeerd met een pictogram met de letters A en Z boven elkaar. Deze knop opent een sorteerfunctie dialoogvenster waarin u eenvoudig op OK kunt klikken, en de geselecteerde regels worden alfabetisch in oplopende volgorde gesorteerd. Als u de omgekeerde volgorde nodig heeft, vinkt u het vakje "aflopend" aan - hiervoor drukt u gewoon op de toets met de letter "B".

Stap 3

Gebruik de geavanceerde instellingen van deze bewerking om regels die met hoofdletters beginnen in de gesorteerde lijst te laten verschijnen vóór regels die met kleine letters beginnen. Open ze door op de knop "Opties" in het dialoogvenster "Sorteren" te klikken en vink het vakje "hoofdlettergevoelig" aan - dit kan ook vanaf het toetsenbord worden gedaan, druk gewoon op de toets met de letter "H". Sluit vervolgens beide vensters door in elk ervan op de OK-knoppen te klikken en het probleem zal worden opgelost.

Stap 4

Om gegevens te sorteren met een structuur die complexer is dan alleen strings, is het beter om een ander programma uit de Office-suite te gebruiken - Microsoft Office Excel. Dit is een spreadsheet-editor, dus u kunt er tabelgegevens in invoegen, waarbij de kolomscheidingstekens bijvoorbeeld tabs zijn en de regelscheidingstekens regelteruglooptekens.

Stap 5

Start Excel, kopieer de tabelgegevens en plak deze in de werkmap die u bij het opstarten hebt gemaakt. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op een cel in de kolom waarop u de tabel wilt sorteren. Ga in het contextmenu naar het gedeelte "Sorteren" en selecteer een van de items - "Sorteren van A tot Z" of "Sorteren van Z naar A". De rijen in de hele tabel worden gerangschikt volgens de alfabetische volgorde van de gegevens in de kolom die u hebt geselecteerd.

Aanbevolen: