Een Cd Uit Het Station Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Cd Uit Het Station Verwijderen
Een Cd Uit Het Station Verwijderen

Video: Een Cd Uit Het Station Verwijderen

Video: Een Cd Uit Het Station Verwijderen
Video: 4 Ways to Remove Stuck CD From Car CD Player 2024, Mei
Anonim

CD is een optische schijf voor het opnemen en opslaan van gegevens. Een cd-station is een apparaat dat gegevens van een cd schrijft en leest. Na het lezen of schrijven moet de schijf uit het station worden verwijderd.

Een cd uit het station verwijderen
Een cd uit het station verwijderen

instructies:

Stap 1

Druk op de knop aan de voorkant van het station om de cd uit te werpen. In de normale modus wordt dan de lade uitgetrokken, waarin de schijf wordt geplaatst.

Stap 2

U kunt de schijf verkrijgen met behulp van Windows-hulpprogramma's. Dubbelklik met de linkermuisknop op het pictogram "Deze computer". Zoek het pictogram van het cd-station, klik er met de rechtermuisknop op om het contextmenu te openen en selecteer de optie "Uitwerpen". De schijflade moet dan naar buiten schuiven.

Stap 3

Als u het cd-station niet kunt openen, controleert u of het wordt gebruikt door programma's voor het lezen of schrijven van gegevens. Wacht tot deze programma's zijn voltooid en probeer het opnieuw.

Het programma dat toegang tot de cd zocht, is mogelijk vastgelopen. Gebruik de sneltoets Ctrl + Alt + Delete om de Process Manager te openen. Bekijk op het tabblad Toepassingen welke taken de bronnen van uw computer gebruiken. Markeer het bevroren programma en klik op Taak beëindigen.

Stap 4

Als er geen programma's toegang hebben tot de cd en de lade nog steeds niet opent, start u uw computer opnieuw op en probeert u het station opnieuw te openen. Als u het karakteristieke spingeluid hoort, is de storing niet al te ernstig - hoogstwaarschijnlijk is de lade vastgelopen.

Stap 5

Gebruik een naainaald of een zeer fijne breinaald. Zoek een heel klein gaatje aan de voorkant van de cd. Steek met het oog naar voren de naald in het gat loodrecht op het vlak van het paneel en druk op de ladevergrendeling. De lade moet dan naar buiten schuiven.

Stap 6

Als de schijf niet opent, neem dan een plat, scherp voorwerp zoals een scalpel of een mes. Gebruik een naald of breinaald om het slot op het blad in te drukken en probeer met een mes de deur los te wrikken en naar u toe te trekken.

Nadat u het station op deze manier hebt geopend en de schijf hebt verwijderd, start u uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: