Een Schijf Uit Een Station Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Uit Een Station Verwijderen
Een Schijf Uit Een Station Verwijderen

Video: Een Schijf Uit Een Station Verwijderen

Video: Een Schijf Uit Een Station Verwijderen
Video: How To: Ruimte Vrijmaken Door Oude Updates Te Verwijderen - Windows 10 Schijfopruiming 2024, Mei
Anonim

Een schijf kan om verschillende redenen vast komen te zitten in een station, variërend van een stroomstoring in huis tot mechanische schade aan de cd-rom zelf. In ieder geval moet de schijf worden verwijderd en deze taak is goed te doen.

Een schijf uit een station verwijderen
Een schijf uit een station verwijderen

Het is nodig

een naald, speld, elk dun, recht voorwerp van dit type

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de vastgelopen schijf op dit moment niet wordt gebruikt, d.w.z. er zijn geen programma's of gegevens op deze schijf geopend. Sluit anders alle programma's op de schijf af.

Stap 2

Druk op de Media Eject-toets op het toetsenbord van uw computer (de knop met de onderstreepte pijl-omhoog in de rechterbovenhoek of F12).

Stap 3

Als u de schijf niet kunt uitwerpen, drukt u op de Media Eject-toets terwijl u de Fn-knop ingedrukt houdt (voor laptops).

Stap 4

Als al het bovenstaande niet werkt, probeer dan gewoon het schijfpictogram naar de Prullenmand te slepen en neer te zetten.

Stap 5

Als dat niet werkt, start u uw computer opnieuw op. Voor Mac-computers drukt u tegelijkertijd op de muis- of trackpad-knop en gebruikt u Opnieuw opstarten in het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het bureaublad.

Stap 6

Bij de volgende poging om de schijf uit te werpen, moet de computer opnieuw worden opgestart door tegelijkertijd op vier toetsen tegelijk te drukken: Command + Option + O + F. Nadat het Welcome to Open Firmware-venster is geopend, laat u de toetsen los, voert u de opdracht cd uit en drukt u op Return. Aangenomen wordt dat daarna de schijf beschikbaar komt voor uitwerpen en het systeem ok-bericht op het computerscherm zal verschijnen onder het ingevoerde commando. Typ mac boot en druk op Return (voor Mac-computers.

Stap 7

Als u niet het gewenste resultaat heeft, zoek dan een klein rond gat met een diameter van 1,0-1,5 mm aan de voorkant van de actuator. Steek er een naald in in een rechte hoek en druk. Wanneer deze op de hendel wordt geplaatst, gaat de cd-rom open en komt de schijf beschikbaar.

Aanbevolen: