Een Stationsletter Opnieuw Toewijzen

Inhoudsopgave:

Een Stationsletter Opnieuw Toewijzen
Een Stationsletter Opnieuw Toewijzen

Video: Een Stationsletter Opnieuw Toewijzen

Video: Een Stationsletter Opnieuw Toewijzen
Video: Schijfletter veranderen en toekennen in Windows 10 2024, April
Anonim

Om ervoor te zorgen dat computerprogramma's bestanden kunnen vinden die op verschillende media zijn opgeslagen, creëert het besturingssysteem een speciale structuur - een mappenboom die begint bij de hoofdmap. Elke computer heeft verschillende hoofdmappen (één voor elke schijf), maar ze verschillen in de toegewezen letters van het Engelse alfabet - ze worden naar keuze toegewezen door het besturingssysteem tijdens de installatie of het toevoegen van elke nieuwe schijf. De gebruiker kan de systeemselectie wijzigen met behulp van de ingebouwde besturingselementen van het besturingssysteem.

Een stationsletter opnieuw toewijzen
Een stationsletter opnieuw toewijzen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Gebruik de Windows Schijfbeheer-module om de stationsletter voor een fysieke of virtuele schijf op elk medium op uw computer te wijzigen. Om het op het scherm te roepen, kunt u het contextmenu van de snelkoppeling "Deze computer" (versie Windows XP en eerder) of "Computer" (Windows 7 en Vista) gebruiken. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer "Computerbeheer" of "Beheer" (afhankelijk van de versie) in het menu. Als een dergelijke snelkoppeling niet op uw bureaublad staat, voert u dezelfde bewerking uit met hetzelfde item in het hoofdmenu van het besturingssysteem.

Stap 2

Nadat het venster "Computerbeheer" op het scherm verschijnt, zoekt u het gedeelte "Opslagapparaten" in de linkerkolom en selecteert u daarin "Schijfbeheer". Het besturingssysteem scant alle aangesloten opslagapparaten en maakt een lijst met schijven - het wordt weergegeven in tabelformaat in het bovenste gedeelte van het rechterdeelvenster en gedupliceerd door het diagram in het onderste gedeelte.

Stap 3

U kunt ook een apart venster openen met zo'n tabel via het "Configuratiescherm". Open hiervoor het hoofdmenu en start het paneel door het juiste item te selecteren. Klik vervolgens op de link "Systeem en beveiliging" en activeer in het gedeelte "Beheer" van de volgende pagina de link "Harde schijfpartities maken en formatteren".

Stap 4

Open het contextmenu van de gewenste schijf - klik met de rechtermuisknop op de rij in de tabel of rechthoek in het diagram. Selecteer in de lijst met opdrachten "Change drive letter of path to drive" en klik in het geopende venster op de knop "Wijzigen" - er wordt een ander venster geopend.

Stap 5

Tegenover het opschrift "Een stationsletter toewijzen (A-Z)" is er een vervolgkeuzelijst met een lijst met momenteel vrije letters - open deze en selecteer degene die u nodig hebt. Klik vervolgens op OK en bevestig de opdracht door op "Ja" te klikken in het dialoogvenster dat verschijnt. Hiermee is de procedure voltooid, de stationsletter zal veranderen.

Aanbevolen: