Een Nieuwe Schijf Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Schijf Formatteren Format
Een Nieuwe Schijf Formatteren Format

Video: Een Nieuwe Schijf Formatteren Format

Video: Een Nieuwe Schijf Formatteren Format
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Na aanschaf van een nieuwe harde schijf moet deze meestal worden geformatteerd zodat het besturingssysteem er bestanden op kan plaatsen. Dit proces is eenvoudig, maar het kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de harde schijf.

Een nieuwe schijf formatteren format
Een nieuwe schijf formatteren format

instructies:

Stap 1

Als de nieuwe harde schijf niet de systeemschijf is, zal het systeem u na het opstarten in de meeste gevallen vragen om de nieuwe schijf te formatteren.

Stap 2

Als formatteren niet werd aangeboden, maar de nieuwe schijf is zichtbaar in het menu "Deze computer", klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer "formatteren", geef vervolgens aan of u volledig wilt formatteren of snel (wis de inhoudsopgave), selecteer de clustergrootte en klik op "Om te beginnen".

Stap 3

Als de schijf niet zichtbaar is in het systeem, ga dan naar Systeembeheer (via het Configuratiescherm), vervolgens naar Computerbeheer en vandaar naar Schijfbeheer. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste schijf en selecteer "formatteren".

Stap 4

Als de harde schijf een systeemschijf is en er een besturingssysteem op moet worden geïnstalleerd, dan zal Windows zelf bij de installatie van het besturingssysteem aanbieden deze te formatteren (met het maken van partities).

Aanbevolen: