Een Nieuwe Harde Schijf Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Harde Schijf Formatteren Format
Een Nieuwe Harde Schijf Formatteren Format
Anonim

Het installeren van een nieuwe harde schijf in de configuratie van uw computer gaat niet alleen om het aansluiten op het moederbord, maar ook om dit te doen. Zodat het systeem dit apparaat als opslagmedium kan herkennen. Om dit te doen, moet u het formatteren.

Een nieuwe harde schijf formatteren
Een nieuwe harde schijf formatteren

Noodzakelijk

een schroevendraaier om een harde schijf in de behuizing te plaatsen

instructies:

Stap 1

Installeer uw nieuwe harde schijf in de computerbehuizing zodat deze in de ventilatiezone valt. Dit beschermt hem tegen sterke hitte en helpt de temperatuur in de systeemeenheid koeler te houden. Verbind de connectoren met lintkabels van het moederbord en de voeding. Sluit het deksel van de systeemeenheid, start de computer.

Stap 2

Wanneer het systeem opstart, drukt u op de toets die verantwoordelijk is voor het invoeren van het BIOS, in de meeste modellen desktop-moederborden wordt hiervoor de Delete-toets gebruikt, maar in nieuwe versies kunnen ook andere opdrachtknoppen worden gevonden. Kijk in het programma dat wordt geopend of uw nieuwe harde schijf wordt weergegeven in de systeemconfiguratielijst. Zo ja, dan heb je deze correct geïnstalleerd.

Stap 3

Sluit het BIOS af zonder parameters te wijzigen, start het besturingssysteem. Open het configuratiescherm van uw computer, zoek daar het item "Administratieve hulpprogramma's". Ga naar "Computerbeheer". Er verschijnt een klein venster op uw scherm, verdeeld in twee kolommen, zoek in de linker "Schijfbeheer" en selecteer met de muisknop.

Stap 4

Vind daar uw nieuwe harde schijf. Formatteer het met behulp van het speciale menu. Ook in dit programma kunt u het volumelabel, schijfpartitionering instellen, het bestandssysteem selecteren. U kunt het beste formatteren met NTFS. Op dit moment is zij het die het snelste werk ondersteunt met computerbestanden op de harde schijf.

Stap 5

Start uw besturingssysteem indien nodig opnieuw op. Ga dan naar het menu Mijn Computer. Als u uw nieuwe harde schijf en al zijn partities in de lijst met opslagapparaten ziet, heeft u alles correct gedaan.

Aanbevolen: