Hoe Zich Te Ontdoen Van De Kam

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van De Kam
Hoe Zich Te Ontdoen Van De Kam

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van De Kam

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van De Kam
Video: 28 панфиловцев. Самая полная версия. Panfilov's 28 Men (English subtitles) 2024, April
Anonim

Het kameffect treedt op wanneer geïnterlinieerde video niet correct wordt weergegeven op een monitor met progressieve scan. U kunt dit probleem oplossen door het Deinterlace-filter op de video toe te passen, dat beschikbaar is in veel video-editors en conversieprogramma's.

Hoe zich te ontdoen van de kam
Hoe zich te ontdoen van de kam

Noodzakelijk

VirtualDub-programma

instructies:

Stap 1

Laad de video in VirtualDub met behulp van de opdracht Videobestand openen boven aan het menu Bestand. Als je meer gewend bent aan het gebruik van sneltoetsen, gebruik dan de sneltoets Ctrl + O.

Stap 2

Pas een Deinterlace-filter toe op het geopende bestand. Open hiervoor het venster voor filters die op het bestand zijn toegepast met de opdracht Filters in het menu Video. Klik op de knop Toevoegen en selecteer het Deinterlace-filter in de lijst. Klik op de OK-knop. Kies een van de aangeboden deïnterliniëringsmodi. In de modus Velden samenvoegen wordt informatie uit een even en oneven veld gemengd, wat resulteert in een enigszins wazige video van hetzelfde formaat als het origineel. Dit is meestal de aanbevolen modus. U kunt het resultaat van het toepassen van het filter in het rechtervenster van het programma bekijken nadat u op de knop OK hebt geklikt in het instellingenvenster van de de-interliniëringsmodus en in het filtervenster.

Stap 3

Schakel het videovoorbeeld in waarop het filter is toegepast met behulp van de opdracht Voorbeeld gefilterd in het menu Bestand of door op Enter te drukken. Als u niet tevreden bent met het resultaat van denterlacing, opent u het venster toegepaste filters en klikt u op de knop Configureren. Selecteer in het geopende modusvenster een andere veldverwerkingsmodus en bekijk het resultaat.

Stap 4

Als uw afbeelding er te wazig uitziet als gevolg van het toepassen van het filter, probeer dan het filter Verscherpen erop toe te passen. Open hiervoor het filtervenster, klik op de knop Toevoegen en selecteer Verscherpen in de lijst met filters. Klik op de knop OK en pas de mate van filtertoepassing aan met de schuifregelaar. Als u klaar bent, klikt u op OK. U kunt de parameters van elk van de twee toegepaste filters opnieuw configureren door degene die u nodig heeft te selecteren in het toegepaste filters-venster en op de knop Configureren te klikken.

Stap 5

Als u tevreden bent met het resultaat van het toepassen van de filters, slaat u de bewerkte video op met de opdracht Oude formaat AVI opslaan in het menu Bestand. Specificeer de locatie op de computerschijf waar het bewerkte bestand zal worden opgeslagen, voer de naam van de opgeslagen video in en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: