Hoe Het Dds-formaat Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Dds-formaat Te Openen
Hoe Het Dds-formaat Te Openen

Video: Hoe Het Dds-formaat Te Openen

Video: Hoe Het Dds-formaat Te Openen
Video: Excel Pivot Tables van nul tot expert in een half uur + Dashboard! 2024, April
Anonim

Meestal zijn bestanden met de extensie. DDS te vinden in mappen met computerspellen. Dergelijke bestanden bevatten texturen van objecten (karakters, coatings, objecten). De meeste grafische editors werken in eerste instantie niet met deze bestandsindeling, maar u kunt nog steeds de. DDS-indeling openen.

Hoe het dds-formaat te openen
Hoe het dds-formaat te openen

Noodzakelijk

  • - omvormer;
  • - NVIDIA-textuurhulpmiddelen voor Adobe Photoshop;
  • - nVidia DDS-hulpprogramma's.

instructies:

Stap 1

Als u alleen het bestand wilt bekijken, wilt weten wat de afbeelding erin is, installeer dan een converter op uw computer. Tegenwoordig zijn er verschillende tools voor het converteren van bestanden, dus voordat je dit of dat hulpprogramma installeert, moet je ervoor zorgen dat de converter die je hebt gekozen het. DDS-formaat herkent.

Stap 2

Het hulpprogramma Right Click Image Converter is vrij eenvoudig te gebruiken - het stelt u in staat om met een paar muisklikken een grafische afbeelding in. DDS-indeling naar. BMP,.jpg,.

Stap 3

Als u met DDS-bestanden wilt werken zoals met volwaardige afbeeldingen - wijzig ze en, belangrijker nog, maak uw eigen bestanden, een eenvoudige converter is niet voldoende. Download voor de grafische editor Photoshop de NVIDIA Texture Tools voor Adobe Photoshop van developer.nvidia.com - met deze tool kunnen. DDS-bestanden zonder conversie worden geopend en in hetzelfde formaat worden opgeslagen. Voor andere grafische editors zijn er filters waarmee u bestanden met de extensie. DDS kunt bekijken.

Stap 4

Om comfortabel te werken in verschillende programma's met het. DDS-formaat (bijvoorbeeld in 3D-editors of in andere toepassingen die nodig zijn voor het importeren / exporteren van gamemodellen met texturen), installeert u het hulpprogramma nVidia DDS Utilities - u kunt het downloaden van dezelfde NVIDIA-website. Nadat de download is voltooid, start u het.exe-bestand en volgt u de instructies van het installatieprogramma. Het hulpprogramma wordt automatisch geïnstalleerd. Het is beter om de installatiemap standaard te verlaten.

Aanbevolen: