Hoe Over Te Zetten Van Een Geluidsband Naar Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Over Te Zetten Van Een Geluidsband Naar Een Computer
Hoe Over Te Zetten Van Een Geluidsband Naar Een Computer

Video: Hoe Over Te Zetten Van Een Geluidsband Naar Een Computer

Video: Hoe Over Te Zetten Van Een Geluidsband Naar Een Computer
Video: Bestanden overzetten van uw computer naar Android tablet. - Paradigit. 2024, April
Anonim

Audiocassette-opnamen kunnen van een bandrecorder naar een computer worden overgebracht. Om dit te doen, moet u een stereo mini-jackkabel en audio-opnamesoftware zoals Plus! Analoge recorder of Audacity.

Hoe over te zetten van een geluidsband naar een computer
Hoe over te zetten van een geluidsband naar een computer

Noodzakelijk

  • - cassette recorder;
  • - stereokabel met ministekker;
  • - programma voor audio-opname.

instructies:

Stap 1

Steek het ene uiteinde van de stereokabel in de hoofdtelefoonaansluiting op het cassettedeck en het andere uiteinde in de microfoonaansluiting op uw computer. Plaats de cassetteband in de bandrecorder.

Stap 2

Open de Plus! Analoge recorder. Klik op Volgende wanneer de welkomstpagina verschijnt. Klik na het detecteren van audioapparaten nogmaals op Volgende.

Stap 3

Ga naar de sectie Je muziek opnemen van Plus! Analoge recorder. Druk op de opnameknop en vervolgens op de afspeelknop op het cassettedeck. Druk op de Stop-knop als u klaar bent met opnemen.

Stap 4

Ga naar de Review en geef je tracks een naam. Voer de titel van het nummer en de naam van de artiest in. Klik vervolgens op de knop Volgende.

Stap 5

Ga naar het gedeelte Muzieknummers opslaan op deze locatie. Selecteer een van de opties die u op het audiobestand wilt toepassen. Klik op de knop Volgende om de audiotrack op te slaan.

Stap 6

Om muziek van een geluidsband naar een computer over te zetten met Audacity, moet u het downloaden en installeren. Dubbelklik op het Audacity-pictogram op uw bureaublad om het programma te openen.

Stap 7

Klik op de knop Opnemen (pictogram met rode stip) in Audacity. Druk vervolgens op de afspeelknop op het cassettedeck. Wacht tot de cassette tot het einde is afgespeeld. Klik op de knop Stop (geel vierkant pictogram) in Audacity om de opname te stoppen. Druk op de stopknop op het cassettedeck.

Stap 8

Kies in het menu Bestand de optie Exporteren als MP3. Voer een naam in voor het audiobestand en klik vervolgens op de knop Opslaan om het overdrachtsproces te voltooien.

Aanbevolen: