Hoe Het Geheugen Te Activeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Te Activeren?
Hoe Het Geheugen Te Activeren?

Video: Hoe Het Geheugen Te Activeren?

Video: Hoe Het Geheugen Te Activeren?
Video: Zeven simpele oefeningen om je geheugen te verbeteren 2024, Mei
Anonim

De snelheid van de computer is direct afhankelijk van de hoeveelheid geheugen. Het kan op verschillende manieren worden verhoogd; naast het storen van de apparatuur worden hier ook softwaremethoden geboden.

Hoe het geheugen te activeren?
Hoe het geheugen te activeren?

Noodzakelijk

extra RAM-geheugen

instructies:

Stap 1

Vergroot het RAM-geheugen van uw computer door nieuwe modules toe te voegen. Zoek hiervoor van tevoren uit welk type RAM voor u geschikt is door de naam van het moederbord te herschrijven vanuit apparaatbeheer. Dit is nodig om door de keuze van apparaten te navigeren. Kijk ook naar de grootte van de modules die je al hebt, aangezien deze voor alle geheugensticks hetzelfde zouden moeten zijn. Installeer de geheugenkaarten, zet de computer aan en kijk in het eigenschappenmenu of het volume is verhoogd.

Stap 2

Vergroot het geheugen door ruimte toe te voegen aan het wisselbestand. Ga hiervoor naar de computereigenschappen en in het venster dat verschijnt, ga naar het tabblad geavanceerde instellingen. Selecteer de parameters van het item dat verantwoordelijk is voor de systeemprestaties en voer vervolgens de geheugentoewijzing uit volgens de keuze van de gebruiker.

Stap 3

Stel de begin- en eindgrootte in en geef ook de harde schijf of het volume op. Klik op de knop "Instellen", pas de wijzigingen toe en sla ze op. Start je computer opnieuw op.

Stap 4

Maak indien nodig in hetzelfde eigenschappenmenu een deel van het RAM-geheugen vrij van het uiterlijk van het systeem in het menu met systeemopties met betrekking tot het gebruik en de prestaties van bronnen. Hier kunt u kiezen uit de beschikbare configuratieschema's of uw eigen parameters instellen.

Stap 5

Optimaliseer de geheugenprestaties met optimalisatietools. Download hiervoor een speciaal programma dat het register periodiek opschoont van onnodige vermeldingen, onnodige processen beëindigt, services sluit die u niet gebruikt, enzovoort.

Stap 6

U kunt dit ook handmatig doen, maar u moet wel precies weten welke programma's en processen op dit moment kunnen worden beëindigd en welke u moet verlaten. In ieder geval zijn dergelijke programma's niet alleen nuttig voor geheugenoptimalisatie, maar ook voor alle computerapparatuur als geheel.

Aanbevolen: