Een Webcam Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Webcam Herstellen
Een Webcam Herstellen

Video: Een Webcam Herstellen

Video: Een Webcam Herstellen
Video: bailas conmigo? girl show live webcam girl Dance webcam 2024, Mei
Anonim

Er zijn geen bewegende delen in de webcam, maar deze kan breken door onzorgvuldig gebruik. Sommige storingen van zo'n camera kunnen thuis verholpen worden.

Een webcam herstellen
Een webcam herstellen

instructies:

Stap 1

Als de focus verloren gaat, hoeft de camera mogelijk helemaal niet te worden gerepareerd. Zoek een hendel op de behuizing van het apparaat en beweeg deze langzaam om de scherpte van het beeld aan te passen.

Stap 2

Als de focus onscherp is en de webcam geen regelaar heeft, open dan voorzichtig de behuizing en zoek een ring op de lens, die gekarteld kan zijn. Stel scherp door langzaam aan deze ring te draaien.

Stap 3

Vlekken in het beeld kunnen worden veroorzaakt door langdurige blootstelling van de matrix aan fel licht of door vreemde voorwerpen die de ruimte tussen de lens en het beschermende glas binnendringen. In het eerste geval is de storing onherstelbaar en in het tweede geval volstaat het om de behuizing te openen en deze voorwerpen eruit te schudden.

Stap 4

De webcam, die niet meer door de computer wordt gedetecteerd, werkt waarschijnlijk naar behoren. Het is alleen dat haar USB-kabel gerafeld is. Om dit probleem te verhelpen, koppelt u het instrument los van de computer en steekt u de stekker in de USB-aansluiting die u van het defecte moederbord hebt verwijderd. Bepaal met behulp van een ohmmeter welke van de connectorpinnen op welke plaats op het bord is aangesloten.

Stap 5

Neem een werkend snoer van je oude USB-toetsenbord of -muis. Controleer met hetzelfde apparaat of de contactnummers overeenkomen met de kleuren van de geleiders en soldeer het vervolgens in het bord in plaats van op het beschadigde exemplaar, waarbij u de volgorde van verbinding met de eerder geïdentificeerde contactvlakken in acht neemt.

Stap 6

Het beeld kan verdwijnen en verschijnen wanneer de camera wordt gekanteld en er licht op wordt gestoten. Dit wordt veroorzaakt door defecten in het solderen. Na het loskoppelen van de camera, soldeert u zorgvuldig de draden van alle elementen, zodat er geen kortsluiting tussen hen mogelijk is. Soldeer microschakelingen met een kleine pinsteek alleen als je de juiste vaardigheid hebt, en je soldeerbout heeft een puntige punt met een kleine diameter.

Stap 7

Controleer voordat u het apparaat op een computer aansluit de stroomcircuits op de USB-connector op kortsluiting. Daarna kunt u de webcam in actie uitproberen.

Aanbevolen: