Waar Dll Kopiëren

Waar Dll Kopiëren
Waar Dll Kopiëren

Video: Waar Dll Kopiëren

Video: Waar Dll Kopiëren
Video: Sketchup leren: Herhaald kopiëren 2024, April
Anonim

De dll-extensie staat voor dynamische linkbibliotheek. De naam verklaart het doel van bestanden met een dergelijke extensie - programma's die van tijd tot tijd aan het werk zijn, verwijzen naar de bibliotheken met bronnen die erin zijn opgeslagen (afbeeldingen, geluiden, functies, enz.). Dit gebruik bepaalt ook de locatie van dll-bestanden - ze moeten zich bevinden waar het uitvoerbare bestand met service ernaar zoekt.

Waar kopieer je dll
Waar kopieer je dll

Om de DLL correct te plaatsen, moet u weten welke toepassing deze zal gebruiken. Bijna alle applicatieprogramma's maken tijdens de installatie een aparte map voor zichzelf om niet alleen het uitvoerbare bestand op te slaan, maar ook hulpbestanden, inclusief dll's. Zodra u de toepassing hebt geïdentificeerd waarvoor de bibliotheek moet worden geïnstalleerd om te werken, zoekt u het adres van de hoofdmap van dat programma op uw computer op. Dit kan bijvoorbeeld via de applicatiesnelkoppeling op het bureaublad of in het hoofdmenu van het besturingssysteem. Door er met de rechtermuisknop op te klikken, selecteert u de regel "Eigenschappen".

Het volledige pad naar het uitvoerbare bestand in het eigenschappenvenster wordt in het veld "Object" geplaatst en alleen het adres van de map - in het veld "Werkmap". U kunt het kopiëren, in het Verkenner-venster plakken en op Enter drukken om naar de hoofdmap van de toepassing te gaan. Maar u kunt het gemakkelijker maken - klik gewoon op de knop "Bestandslocatie". In dit geval wordt een ander exemplaar van "Explorer" gestart met de hoofdmap van het vereiste programma erin geopend.

De hoofdmap van complexe programma's bevat meer dan één submap. Als u geen dll-bestanden in de hoofdmap ziet, zoek dan degene waarin ze zich in de submappen bevinden - hoogstwaarschijnlijk is dit de plaats waar u het nieuwe bestand moet plaatsen. Als er te veel mappen zijn, gebruik dan de zoekfunctie - typ de volgende tekenset in het zoekvak in de rechterbovenhoek van het Verkenner-venster: *.dll.

Er kunnen verschillende mappen zijn met dynamische bibliotheekbestanden in de hoofdmap van de toepassing. Als u niet kunt bepalen welke u nodig heeft, plaats dan een exemplaar van het nieuwe dll-bestand in elke map. Dit zal het uitvoerbare bestand op geen enkele manier breken, maar het bespaart u het gedoe om met elke map afzonderlijk te experimenteren.

Aanbevolen: