Waar Het Lettertype Te Kopiëren

Inhoudsopgave:

Waar Het Lettertype Te Kopiëren
Waar Het Lettertype Te Kopiëren

Video: Waar Het Lettertype Te Kopiëren

Video: Waar Het Lettertype Te Kopiëren
Video: Een zelfgekozen lettertype gebruiken in CSS 2024, April
Anonim

Nieuwe lettertypen helpen bij het uitbreiden van de mogelijkheid om documenten of afbeeldingen in gespecialiseerde programma's te bewerken. Om het gewenste lettertype te installeren, moet het in het besturingssysteem van de computer worden geplaatst door de juiste map te selecteren.

Waar het lettertype te kopiëren
Waar het lettertype te kopiëren

instructies:

Stap 1

Download de gewenste lettertypebestanden met behulp van gespecialiseerde bronnen op internet. Afhankelijk van de versie van het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd, moet u de ontvangen documenten naar de juiste map kopiëren of uitvoeren.

Stap 2

Als u Windows OS gebruikt, extraheert u de archieven die u hebt verkregen na het downloaden van internet naar een aparte map. Kopieer de ontvangen bestanden naar het klembord door met de rechtermuisknop op de lettertypen te klikken en op "Kopiëren" te klikken.

Stap 3

Open het menu "Start" - "Computer" - "Lokale schijf C:". Selecteer in de lijst met mappen de Windows-systeemmap waarin u alle lettertypen wilt plaatsen. Selecteer in het venster dat verschijnt de map Fonts.

Stap 4

Plak de gekopieerde lettertypen in deze map door op de toetsenbordcombinatie Ctrl en V te drukken. Wacht tot de bestanden in het systeem zijn geïnstalleerd. Na het kopiëren kunt u elk programma voor het bewerken van tekst of afbeeldingen starten en vers geïnstalleerde tekstinvoersets selecteren in de bijbehorende lijst.

Stap 5

In nieuwere versies van Windows kunt u het gewenste lettertype ook automatisch installeren door er met de linkermuisknop op te dubbelklikken. De tekenset wordt automatisch gekopieerd naar de map Fonts en u hoeft geen extra handelingen uit te voeren.

Stap 6

Om lettertypen in het Linux-besturingssysteem te installeren, kunt u ook dubbelklikken op het gewenste bestand en de installatie ervan bevestigen. Het wordt verplaatst naar de gewenste directory en beschikbaar gemaakt voor gebruik. Als het bestand niet start, moet u het naar de.fonts-map verplaatsen, die zich in uw thuismap bevindt en het kenmerk "Verborgen" heeft. Om de mapweergave in te schakelen, gebruikt u het menu Alle bestanden weergeven in de bovenste werkbalk van uw grafische omgevingsvenster.

Aanbevolen: