Hoe Kies Je Een Screensaver Op Je Bureaublad

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Screensaver Op Je Bureaublad
Hoe Kies Je Een Screensaver Op Je Bureaublad

Video: Hoe Kies Je Een Screensaver Op Je Bureaublad

Video: Hoe Kies Je Een Screensaver Op Je Bureaublad
Video: How to Get Flip Clock Screensaver (Mac u0026 Windows) 2024, April
Anonim

Een screensaver, of screensaver (screensaver), is een klein animatieprogramma dat wordt gestart wanneer de computer lange tijd niet wordt gebruikt. Deze functie is geïntroduceerd om de fosfor te beschermen tegen doorbranden op kathodestraalbuismonitoren.

Hoe kies je een screensaver op je bureaublad
Hoe kies je een screensaver op je bureaublad

Een screensaver kiezen in Windows XP

De ontwikkelaars van Windows OS laten gebruikers een screensaver kiezen uit een kant-en-klare set geanimeerde afbeeldingen (natuurthema's, kruipende lijn, piping, enz.) of hun eigen diavoorstelling instellen als screensaver.

Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het scherm en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Vouw op het tabblad "Screensaver" de lijst "Screensaver" uit en markeer een animatie. Als u van uw eigen foto's een screensaver wilt maken, plaatst u ze in de map Mijn afbeeldingen op uw bureaublad. Klik op de knop Opties om framesnelheid, afbeeldingsgrootte te selecteren, video-effecten in te schakelen en meer. Bekijk het resultaat met de knop Bekijken. Selecteer in de lijst "Interval" de duur van de inactiviteit van de computer waarna de schermbeveiliging wordt gestart.

Voor een diavoorstelling kunt u frames uit uw favoriete film gebruiken. Om ze te selecteren, drukt u tijdens het bekijken van een video op de toetsen Ctrl + PrintScreen. Start een grafische editor (Photoshop, Paint of een ander), selecteer de opdracht "Nieuw" in het menu "Bestand" en plak de afbeelding van het klembord in het editorvenster met de toetsen Ctrl + V. Sla het op met een handige naam zoals 1.jpg. Maak op deze manier een selectie van videoframes, plaats ze in de map "Mijn afbeeldingen" en gebruik ze als screensaver voor de diavoorstelling.

Op internet bieden veel bronnen een verscheidenheid aan screensavers om gratis te downloaden. Als het een uitvoerbaar bestand is met de extensie *.exe, klikt u erop om de installatie te starten en volgt u de instructies. Als het bestand de extensie *.scr heeft, plaats het dan in de map C:\Windows\system32, waar alle screensavers zijn opgeslagen, en installeer het op de gebruikelijke manier.

Wees voorzichtig bij het installeren van screensavers van externe bronnen - vermomd als screensaver kunt u een virusprogramma krijgen.

Een screensaver kan worden gebruikt om informatie op uw computer verder te beschermen. Vink het selectievakje "Wachtwoordbeveiliging" aan en u kunt de schermbeveiliging pas verlaten nadat u het wachtwoord hebt ingevoerd.

Als u geen wachtwoord heeft toegewezen om in te loggen, kunt u de wachtwoordbeveiligingsfunctie in het schermbeveiligingsvenster niet gebruiken.

Een screensaver kiezen in Windows 7

Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad te klikken en "Personalisatie" te selecteren. Klik op het pictogram "Screensaver" in de rechterbenedenhoek. Selecteer in het nieuwe venster de juiste screensaver in de vervolgkeuzelijst "Screensaver". Pas de animatieparameters op dezelfde manier aan als hierboven beschreven.

Als u een eerste versie van Windows 7 hebt geïnstalleerd, is de opdracht Personaliseren niet beschikbaar. Klik op de knop "Start", ga naar het configuratiescherm en markeer het item "Ontwerp" in de lijst aan de rechterkant. Klik op het pictogram "Scherm" en volg de link "Screensaver wijzigen".

Aanbevolen: