Hoe Windows Op Schijf Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Op Schijf Te Zetten
Hoe Windows Op Schijf Te Zetten

Video: Hoe Windows Op Schijf Te Zetten

Video: Hoe Windows Op Schijf Te Zetten
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Een bepaald deel van de gebruikers geeft er de voorkeur aan het besturingssysteem in een werkende staat te herstellen, in plaats van de eerste installatie uit te voeren in geval van storingen. Om deze procedure te voltooien, moet u een werkende Windows-image op verwisselbare media of dvd hebben.

Hoe Windows op schijf te zetten
Hoe Windows op schijf te zetten

Noodzakelijk

Acronis True Image Home

instructies:

Stap 1

Windows Seven biedt een standaardfunctie voor het maken van een back-up van het besturingssysteem. Bereid 4-5 lege dvd-r-schijven voor. Zet uw computer of laptop aan en plaats de eerste schijf in het station. Open het Windows Configuratiescherm.

Stap 2

Selecteer het menu "Systeem en beveiliging". Ga naar het subitem "Back-up en herstel". Klik op de link "Maak een systeemkopie". Wacht tot het menu met de kop "Waar bewaart u het archief" verschijnt.

Stap 3

Vink het vakje aan naast Op dvd's. Selecteer de gewenste schijf en klik op de knop Volgende. Vink de vakjes aan naast de namen van de lokale stations waarvan u een back-up wilt maken.

Stap 4

Klik volgende . Controleer de beeldvormingsopties en klik op de knop Archiveren. Tijdens dit proces moet u de nieuwe dvd meerdere keren in het station plaatsen. Nummer elke schijf om verwarring in de toekomst te voorkomen.

Stap 5

Als u hulpprogramma's van derden wilt gebruiken om een Windows-back-up te maken, installeer dan Acronis True Image Home. Voer dit hulpprogramma uit.

Stap 6

Klik in het startmenu van het programma op de knop "Archief maken". Selecteer in het volgende venster het item "Deze computer" en klik op de knop "Volgende". Vink de vakjes aan voor de lokale schijven die in het archief moeten worden opgenomen.

Stap 7

Klik op de knop Volgende en selecteer een locatie om de gemaakte Windows-afbeelding op te slaan. Klik op de knop "Start" en wacht tot het programma is voltooid. Sluit het hulpprogramma Acronis True Image Home.

Stap 8

Voordat u de resulterende afbeelding op dvd-media brandt, verdeelt u deze in fragmenten. Gebruik hiervoor het 7-zip programma. Het nadeel van deze methode is dat om het systeem met succes te herstellen vanaf de afbeelding, u eerst de archiefelementen moet combineren. Het is het beste om externe USB-drives te gebruiken voor het opslaan van deze afbeeldingen in plaats van dvd-drives.

Aanbevolen: