Hoe De Veilige Modus Aan Te Roepen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Veilige Modus Aan Te Roepen?
Hoe De Veilige Modus Aan Te Roepen?

Video: Hoe De Veilige Modus Aan Te Roepen?

Video: Hoe De Veilige Modus Aan Te Roepen?
Video: Windows opstarten in de veilige modus 2024, Mei
Anonim

De gebruiker van het Windows-besturingssysteem heeft vrij zelden te maken met het werk in de veilige modus. Deze functie kan onmisbaar zijn als het besturingssysteem niet meer wordt geladen.

Hoe de veilige modus aan te roepen
Hoe de veilige modus aan te roepen

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste nadelen van Windows is het gebrek aan stabiliteit - dit besturingssysteem kan op elk moment "crashen", meestal treden er fouten op na updates of de installatie van nieuwe programma's. Er zijn verschillende opties om het besturingssysteem te herstellen, een daarvan is gerelateerd aan het gebruik van de opdrachtregel.

Stap 2

Als het besturingssysteem weigert op te starten, drukt u op F8 wanneer het opstart. Het wordt aanbevolen om de knop ongeveer één keer per seconde in te drukken om het juiste moment niet te missen. U zou een venster moeten zien met een keuze aan opties voor het laden van het besturingssysteem. Probeer eerst de optie Laatst bekende juiste configuratie te selecteren, in veel gevallen zal dit helpen om Windows weer normaal te laten werken.

Stap 3

Als het besturingssysteem nog steeds niet opstart, selecteert u een van de drie opties voor de veilige modus: Veilige modus, Veilige modus met opdrachtregelondersteuning of Veilige modus met laden van netwerkstuurprogramma. Het wordt aanbevolen om de eerste optie te kiezen, in dit geval ziet u een sterk vereenvoudigd en ingekort, maar nog steeds vertrouwd Windows-bureaublad. Het scherm in de veilige modus is zwart, in de hoeken zijn er inscripties "Veilige modus".

Stap 4

Om het systeem te herstellen, opent u: "Start" - "Alle programma's" - "Standaard" - "Systeemwerkset" - "Systeemherstel". Selecteer een van de herstelpunten, klik op "Volgende". De herstelprocedure begint, als deze succesvol is, krijgt u weer een volledig functioneel systeem.

Stap 5

De opstartoptie in de veilige modus met ondersteuning voor de opdrachtregel is geschikt voor gebruikers die de console gemakkelijk kunnen gebruiken. Om het systeem te herstellen, moet u de opdracht in de console invoeren:% systemroot% system32

estore

strui.exe en druk op Enter.

Stap 6

Als het systeem niet kan worden hersteld, is de beste optie in deze situatie om opnieuw op te starten in de veilige modus en Windows opnieuw te installeren vanaf de cd over de vorige installatie, dat wil zeggen in de updatemodus. In dit geval worden alle geïnstalleerde programma's en systeeminstellingen opgeslagen.

Stap 7

Aanmelden via de veilige modus kan handig zijn als er meerdere mensen op de computer werken en een van de gebruikers het wachtwoord voor hun account is vergeten. In de veilige modus bent u ingelogd als beheerder, zodat u elk wachtwoord eenvoudig kunt wijzigen. Open hiervoor het Configuratiescherm en zoek het gedeelte "Gebruikersaccounts" erin. Open de gewenste invoer en wijzig het wachtwoord.

Aanbevolen: