Een Macro Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Macro Invoegen
Een Macro Invoegen

Video: Een Macro Invoegen

Video: Een Macro Invoegen
Video: Cursus Excel 2010 Deel 12: Macro's in Excel 2010 gebruiken 2024, Mei
Anonim

Wanneer u in een Microsoft Office-programma werkt, wilt u natuurlijk vaak herhaalde handelingen vereenvoudigen. Wijzig bijvoorbeeld de invoertaal van het toetsenbord, maak tekst op of transformeer gegevens in Excel-tabellen. Stel je voor dat deze acties kunnen worden teruggebracht tot het indrukken van slechts één toets. Hoeveel het het werk zou vereenvoudigen. Maar dit is echt en wordt gedaan met behulp van macro's, een reeks opdrachten.

Een macro invoegen
Een macro invoegen

Noodzakelijk

  • - Microsoft Office-programma;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

U kunt verschillende pakketten met macro's downloaden van internet. In de regel is dit een hele set voor de meest gevraagde teams. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de versie van Microsoft Office, aangezien macro's die zijn gemaakt voor bijvoorbeeld Microsoft Office 2003, mogelijk niet werken op Microsoft Office 2007.

Stap 2

Maar u hoeft geen volledige reeks macro's te downloaden. Het is voldoende om de macro die u nodig hebt op internet te vinden en alleen te downloaden. Als u bijvoorbeeld vaak tekst moet opmaken, kunt u een reeks opdrachten voor het opmaken van tekst downloaden, maar als u vaak moet kopiëren, een aparte macro voor het kopiëren van gegevens.

Stap 3

Start het Microsoft Office-onderdeel. Selecteer vervolgens "Extra", dan - "Macro" en "Visual Basic Editor". Er wordt een editorvenster geopend. In de linkerbovenhoek bevindt zich het gedeelte Project. Klik in dit gedeelte met de rechtermuisknop op de regel Normaal. Er verschijnt een contextmenu waarin u "Bestand importeren" selecteert.

Stap 4

U ziet een bladervenster. Klik op de pijl "Bestanden van het type" aan de onderkant van het bladervenster. Selecteer vervolgens VB-bestanden in de lijst en geef vervolgens het pad op naar de map waar de macro die u nodig hebt zich bevindt. Selecteer het met de linkermuisklik. Klik vervolgens in het bladervenster op "Openen". Sluit het editorvenster en controleer de functionaliteit van de macro die u hebt ingevoegd.

Stap 5

Er zijn ook speciale tutorials voor macro's, die een reeks opdrachten bevatten voor een groot aantal acties. In dit geval hoeven macro's niet met de editor te worden toegevoegd. Klik met de rechtermuisknop op de handleiding en selecteer vervolgens "Maken" in het contextmenu. De macro's worden toegevoegd.

Aanbevolen: