Hoe Een Macro Te Beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Macro Te Beschermen
Hoe Een Macro Te Beschermen

Video: Hoe Een Macro Te Beschermen

Video: Hoe Een Macro Te Beschermen
Video: Run a macro from a drop down list [VBA] 2024, Mei
Anonim

Office-suite Microsoft Office biedt verschillende niveaus van gegevensbescherming die zijn ontworpen om het niveau van gebruikerstoegang en de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in het geselecteerde document te regelen. De aanbevolen actie is om een wachtwoord in te stellen voor het volledige vereiste bestand, hoewel er ook de mogelijkheid is om een individuele macro te beschermen.

Hoe een macro te beschermen
Hoe een macro te beschermen

Noodzakelijk

Microsoft Office Word

instructies:

Stap 1

Open het menu "Service" van de bovenste werkbalk van het venster van de kantoortoepassing die u gebruikt en selecteer het item "Macro" om de bescherming van de geselecteerde macro te starten.

Stap 2

Selecteer het item "Visual Basic Editor" om de tool te starten en roep het contextmenu van de te beveiligen macro op door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 3

Geef de opdracht VBAProject-eigenschappen op en ga naar het tabblad Beveiliging van het dialoogvenster Eigenschappen dat wordt geopend.

Stap 4

Pas het selectievakje toe op het veld Project vergrendelen voor weergave en voer de gewenste wachtwoordwaarde in het veld Wachtwoord in.

Stap 5

Klik op OK om de opdracht te bevestigen.

Stap 6

Voer de tool Digitaal certificaat voor VBA-projecten uit en maak uw eigen digitale handtekening voor een alternatieve methode om uw macro te beschermen.

Stap 7

Druk op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Uitvoeren".

Stap 8

Typ mmc in het veld Openen en klik op OK om de uitvoering van de opdracht voor het uitvoeren van de beheerconsole te bevestigen.

Stap 9

Druk tegelijkertijd op de functietoetsen Ctrl + M en klik op de knop Toevoegen.

Stap 10

Geef de module Certificaten op in het dialoogvenster dat wordt geopend en voeg deze toe aan de console.

Stap 11

Selecteer het gegenereerde digitale handtekeningbestand en exporteer het naar schijf. Het resultaat van deze actie is een bestand met de extensie *.cer.

Stap 12

Keer terug naar de Visual Basic Editor-tool en navigeer naar de sectie Tools / Digital Signature.

Stap 13

Gebruik het gegenereerde certificaatbestand om de vereiste macro te ondertekenen en te navigeren en terug te keren naar de kantoortoepassing die u gebruikt.

Stap 14

Vouw het menu Opties op de bovenste werkbalk uit en ga naar Beveiliging.

Stap 15

Selecteer de groep Macrobeveiliging en pas het selectievakje toe op het veld Zeer hoog in het gedeelte Beveiligingsniveau. Deze actie maakt het onmogelijk om de geselecteerde macro te wijzigen door een gebruiker die niet over het vereiste certificaat beschikt.

Aanbevolen: