Een Schijf Partitioneren In Logische Stationslogical

Inhoudsopgave:

Een Schijf Partitioneren In Logische Stationslogical
Een Schijf Partitioneren In Logische Stationslogical

Video: Een Schijf Partitioneren In Logische Stationslogical

Video: Een Schijf Partitioneren In Logische Stationslogical
Video: Nieuwe partitie maken met Schijfbeheer 2024, Mei
Anonim

Om bij uitval van het besturingssysteem de benodigde bestanden op te slaan en comfortabel werken op de computer te garanderen, is de harde schijf in partities verdeeld. Tegelijkertijd kunt u met deze bewerking de levensduur van de harde schijf verlengen.

Een schijf partitioneren in logische stationslogical
Een schijf partitioneren in logische stationslogical

Noodzakelijk

Partitiebeheer, Windows Seven- of Vista-schijf

instructies:

Stap 1

Overweeg een situatie waarin u een schijf in logische schijven moet partitioneren voordat u het besturingssysteem installeert. Dit kan worden gedaan met behulp van schijven met het besturingssysteem Windows Vista of Seven.

Stap 2

Plaats de bovenstaande schijf in uw optische drive. Start uw computer opnieuw op en druk op de Del-knop op uw toetsenbord om het BIOS-menu te openen. Zoek de prioriteit van het opstartapparaat en open het. Plaats het optische station op de bovenste regel.

Stap 3

Ga naar het hoofdmenu en selecteer het item Opslaan en afsluiten. De computer zal opnieuw opstarten en het installatieprogramma van het besturingssysteem uitvoeren.

Stap 4

Volg de stapsgewijze installatie-instructies totdat er een venster verschijnt met een lijst met lokale stations. Zoek in de rechterbenedenhoek de knop "Schijfinstellingen" en klik erop. Klik met de linkermuisknop op de schijf die u in secties wilt verdelen en klik op de knop "Verwijderen".

Stap 5

Klik op de knop "Maken", stel het bestandssysteem en de grootte van de toekomstige logische schijf in. Herhaal deze bewerking totdat u het vereiste aantal schijven hebt. Ga verder met de installatie van het besturingssysteem.

Stap 6

Laten we nu eens kijken naar een voorbeeld van het partitioneren van een schijf na het installeren van Windows. Download en installeer het Partition Manager-programma. Start je computer opnieuw op.

Stap 7

Start het programma en open het menu "Sectie maken". Vink in het volgende venster het vakje aan naast de regel "Modus voor geavanceerde gebruikers" en klik op "Volgende". Selecteer de schijf die u in verschillende delen wilt splitsen en klik op de knop "Volgende".

Stap 8

Specificeer de grootte en het formaat van het bestandssysteem van de toekomstige partitie. Houd er rekening mee dat de originele schijf niet wordt geformatteerd, daarom kunt u alleen een nieuwe partitie maken vanuit het vrije gebied.

Stap 9

Nadat u de configuratie van de toekomstige logische schijf hebt voltooid, klikt u op de knop "Toepassen". Selecteer in het volgende venster "Nu opnieuw opstarten". Nu is het alleen nog wachten op de voltooiing van het proces.

Aanbevolen: