Hoe De Geheugentest Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Geheugentest Uit Te Schakelen?
Hoe De Geheugentest Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Geheugentest Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Geheugentest Uit Te Schakelen?
Video: Train Your Brain Geheugentest Geheugen Training 2024, Mei
Anonim

Tijdens de hardwarecontrole voordat de computer wordt opgestart, voert het BIOS drie keer een RAM-test uit. Dit proces is vrij lang en als het besturingssysteem zelf snel opstart, is het raadzaam om een dergelijke controle uit te schakelen.

Hoe de geheugentest uit te schakelen?
Hoe de geheugentest uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Open het CMOS Setup-programma. Om dit te doen, zet u uw computer aan of start u deze opnieuw op. Start niet opnieuw op met de Reset-knop, maar met de standaardtools van het draaiende besturingssysteem. Vergeet voordat u dit doet niet alle documenten op te slaan en toepassingen te sluiten. Onmiddellijk nadat u het besturingssysteem hebt afgesloten of de machine van stroom hebt voorzien, drukt u op de Delete- of F2-toets, afhankelijk van de fabrikant en de BIOS-versie.

Stap 2

Als CMOS Setup u om een wachtwoord vraagt, voert u dit in. Als u het wachtwoord bent vergeten en de computer van u is, koppel hem dan los, verwijder de batterij van het moederbord, sluit de connectorcontacten ervoor (maar in geen geval de batterij zelf) en installeer hem dan terug, let op de polariteit. U kunt ook de speciale CMOS-clear jumper gebruiken, indien beschikbaar. Schakel vervolgens de stroom naar de computer in, voer CMOS Setup opnieuw in en stel indien nodig een nieuw wachtwoord in.

Stap 3

De muis in het BIOS-setupprogramma werkt meestal niet. Gebruik de pijltoetsen om de aanwijzer naar een item met de naam Advanced BIOS Setup of iets dergelijks te verplaatsen. Selecteer het item Extended Memory Test in deze sectie (de naam kan ook verschillen van de gespecificeerde). Gebruik de toetsen Page Up en Page Down om het in te stellen op Uitgeschakeld. In sommige versies van Bios kunnen hiervoor andere sleutels worden gebruikt, en in plaats van de woorden Disabled en Endbled - de woorden No en Yes.

Stap 4

Druk op de F10-toets. Druk vervolgens op de Y- of Enter-toets, afhankelijk van wat op het scherm verschijnt. De computer begint op te starten. Zorg ervoor dat dit het RAM-geheugen niet test. Houd er rekening mee dat de test die in het BIOS is ingebouwd niet in staat is om alle geheugenfouten te detecteren. Gebruik voor een meer grondige test het Memtest86+ programma. Het werkt veel langer: een volledige testcyclus duurt ongeveer een uur, en met een grote hoeveelheid RAM of lage processorsnelheid - tot drie uur.

Aanbevolen: