Hoe De Boordcomputer Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe De Boordcomputer Te Gebruiken
Hoe De Boordcomputer Te Gebruiken

Video: Hoe De Boordcomputer Te Gebruiken

Video: Hoe De Boordcomputer Te Gebruiken
Video: How to *USE THE BMW ONBOARD COMPUTER*! 2024, April
Anonim

De boordcomputer is een modern en handig apparaat om de staat van de auto op de weg in de gaten te houden. U hoeft hiervoor geen contact op te nemen met het servicecentrum. De bestuurder kan zelf de computer installeren en configureren.

Hoe de boordcomputer te gebruiken
Hoe de boordcomputer te gebruiken

instructies:

Stap 1

Gebruik een speciale connector - een diagnoseblok om de boordcomputer op het voertuigdiagnosesysteem aan te sluiten. De computer heeft een speciale connector voor de auto. Houd er rekening mee dat er speciale adapters worden gebruikt om sommige apparaten aan te sluiten. Als de adapter niet in het pakket is meegeleverd, lees dan de instructies voor de boordcomputer om de stroom- en diagnosekabel rechtstreeks aan te sluiten.

Stap 2

Begin met het configureren van de boordcomputer. Zodra u het contact aanzet en de motor van de auto start, beginnen de metingen, die op de elektronische regeleenheid worden weergegeven. Gewoonlijk heeft een computer twee werkingsmodi: installatie en aangepast.

Stap 3

Stel weergave-opties in in de instelmodus. Om dit te doen, definieert u het type besturingseenheid en selecteert u deze uit de lijst als de belangrijkste of specificeert u automatische selectie door de computer. Stel de modus in voor het bepalen van de hoeveelheid en het verbruik van brandstof in de tank. U kunt kiezen voor automatische bepaling door de besturingseenheid of handleiding, waarbij u een verbruikstabel maakt en er zelf gegevens in invoert, en de boordcomputer bepaalt de benodigde indicatoren en geeft deze weer op het display.

Stap 4

Selecteer in de gebruikersmodus de parameters die op het scherm moeten worden weergegeven. Het hangt af van de beschikbare functies van het apparaat. Een belangrijke parameter is de temperatuur waarbij de motorkoelventilator wordt ingeschakeld. Stel ook de huidige tijd en een geschikte helderheid van de achtergrondverlichting van het scherm in.

Stap 5

Zoek uit de handleiding waar de toetsen voor het schakelen van de weergegeven gegevens op het display van de boordcomputer zich bevinden. De schakelaars bevinden zich meestal in het weergavegebied van het apparaat en het stuur. Een korte druk schakelt tussen parameters en een lange druk om ze te resetten.

Aanbevolen: