Hoe De Printer Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe De Printer Te Gebruiken
Hoe De Printer Te Gebruiken

Video: Hoe De Printer Te Gebruiken

Video: Hoe De Printer Te Gebruiken
Video: How to use the printer-copiers 2024, April
Anonim

Zowel op kantoor als thuis is de printer een onmisbare assistent. Om het lang en efficiënt te laten werken, moet u het correct kunnen gebruiken.

Hoe de printer te gebruiken
Hoe de printer te gebruiken

Algemene gebruiksprincipes

Of de printer nu inkjet of laser is, er zijn uniforme gebruiksregels. Ten eerste kunt u niets in de papierlade doen dat er niet zou moeten zijn. Vaste gasten van servicecentra zijn printers, in de laden waarvan vellen werden geladen, verbonden met paperclips of een nietmachine.

Ten tweede kunt u niet meer vellen in de papierlade plaatsen dan het ontwerp van het apparaat vereist. Moderne printers hebben vaak limieten voor grafisch of designpapier. Als de lade overbelast is, leidt dit tot voortijdige schade aan de printer, wat niet mag.

Het is belangrijk om de printer schoon te houden. Er kan stof in terechtkomen, wat op zijn minst zal bijdragen tot een afname van de afdrukkwaliteit en in het algemeen tot verstopping van de afdrukelementen van de structuur. Het is vaak het vuil in de printer dat kan breken.

Er zijn andere vereisten voor het gebruik van printers, die u kunt vinden door de instructies voor het gebruik van een bepaald model te lezen. Als er geen is, kan deze worden gedownload van de officiële website van de fabrikant, met kennis van het printermodel.

Besteed speciale aandacht aan de printerstuurprogramma's. Als ze er niet zijn, moet u ze van de website van de fabrikant halen. Download ze niet van sites van derden, aangezien malware wordt verspreid onder het mom van stuurprogramma's.

Documenten afdrukken

Er zijn een paar eenvoudige regels die u moet volgen om de afdrukkwaliteit acceptabel te houden. De eerste is om zo min mogelijk documenten af te drukken, waarvan de pagina's volledig grafisch zijn. Dit is bijvoorbeeld een foto die is uitgerekt om het hele A4-vel te vullen. Als u zich niet aan deze regel houdt, zal de drumeenheid zeer snel kapot gaan.

De tweede is om de afdrukwachtrij van de printer niet te overbelasten. Dit kan leiden tot fouten in documenten. Een typische kleine thuisprinter is niet gevoelig voor zware belasting. Bij intensief dagelijks gebruik zullen de bewegende delen in de printer onderhevig zijn aan overmatige slijtage.

De derde is het controleren van de hoeveelheid en de staat van inkt en toner in de printercartridges. Dit geldt met name voor inkjetmodellen, omdat de cartridges erin een klein volume hebben. Als de printer onder de garantie valt, moet u nieuwe cartridges kopen, anders wordt de garantie geweigerd. Hetzelfde geldt voor laserprinters.

Er zijn twee soorten cartridges - origineel en analogen. Ze variëren in kwaliteit en prijs. Natuurlijk is het beter om de originele te gebruiken, maar als het budget beperkt is, zullen analogen verdwijnen.

Ten vierde kunt u het tanken van cartridges het beste overlaten aan specialisten. Als een beginner aan de slag gaat, kan hij de cartridge gemakkelijk beschadigen, waardoor het onmogelijk is om hem opnieuw te gebruiken. Tanken is alleen toegestaan nadat de garantieperiode van de printer is verstreken. Als een beginner toch besluit om de printer zelf bij te tanken, kunnen thematische forums hem hierbij helpen, waar experts en amateurs hun ervaring delen.

Aanbevolen: